Állatkínzás miatt felelősségre vonták a kutyáját éheztető férfit

A Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Állatvédők tettek bejelentést a rendőrségre 2022. március 30-án egy - Zirc térségében - csontsoványra fogyott kutya ügyében. Az elrendelt büntetőeljárásban - még a bejelentés napján – a megadott helyszínre kimentek a rendőrök, akik szaktanácsadóként egy állatorvost is segítségül hívtak. Az elhanyagolt ház udvarán egy 10 éves, Galiba névre hallgató, magyar agár fajtájú, erősen lesoványodott kutyát találtak. Az ebről a gazdája a helyszínen lemondott, hozzájárult, hogy az állatvédők elvigyék. 

A nyomozók az eljárás során beszerzett adatok alapján megállapították, hogy a férfi a kutyájának nem adott megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékot, valamint vizet, ennek következtében az állat kórosan lesoványodott. A nyomozásban beszerzett igazságügyi szakértői vélemény megerősítette azt, hogy a Zirc-környéki lakos cselekménye alkalmas volt arra, hogy az állat maradandó egészségkárosodást szenvedjen. A rendőrök az 57 éves férfit gyanúsítottként kihallgatták, ellene állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás.

A Veszprémi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !