A tilos jelzés ellenére a vonat elé hajtott, a rendőrök eljárást indítottak a 70 éves férfi ellen

A Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás a Tapolcai Rendőrkapitányságon egy 70 éves székesfehérvári lakossal szemben. 

Az eljárás adati alapján a férfi Tapolcán közlekedett személygépkocsijával. Haladása során egy kereszteződéshez érve balra kanyarodott járművével, majd a vasúti fényjelző készülék tilos jelzése ellenére a sínekre hajtott. Az átjáróba ekkor érkezett a Tapolca felől Sümeg irányába közlekedő személyvonat, mely az autó hátsó részének ütközött. A gépjármű a becsapódás hatására a fényjelző készüléket kitörte és megrongálta egy közelben álló épület kerítését és tartószerkezetét is, mellyel több millió forint kárt okozott. A baleset következtében a személygépkocsit vezető férfi súlyos sérüléseket szenvedett, akit a rendőrök később gyanúsítottként kihallgattak.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy a vasúti átjárókat fokozott figyelemmel közelítsék meg és minden esetben győződjenek meg arról, hogy a vasúti pályán nem közlekedik szerelvény. A fényjelző készülék piros jelzése minden esetben tiltja az áthaladást akkor is, ha vasúti jármű közeledése még nem látható.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !