11 és 12 éves fiúk raboltak ki egy iskolást Emődön

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 12 éves fiú ellen rablás bűntette miatt. A fiú gyermekkorú társával Emődön, iskolába tartó kiskorúakat szólított meg, és az iskolás fiútól pénzt követelt, majd megrúgta, és a földön fekvő sértettől 500 forint aprópénzt vett el.

A vádirat szerint a vádlott és társa - aki 11 évesként még gyermekkorú -, Emődön iskolába igyekvő kiskorú fiút és lányt követtek azért, hogy a fiú pénzt szerezhessen. Amikor utolérték őket, a vádlott azt mondta a fiúnak, hogy megvagy, majd megkérdezte, hogy van-e nála pénz. A sértett erre viszont úgy felelt, hogy nem ad neki. Erre a gyermekkorú fiú megragadta a sértett vállát, és rángatni kezdte, mire a vádlott vállánál fogva szintén lökdöste a sértettet, majd pedig megrúgta.

A bántalmazás következtében a sértett a földre került, a 12 éves fiú ezt kihasználva, a táskáját, majd a ruházatát is átkutatta, és 500 forint aprópénzt vett el tőle, ezután gyermekkorú társával elment a helyszínről.

Az ügyészség a büntetlen előéletű fiúval szemben próbára bocsátás intézkedést indítványozott azzal, hogy annak tartama alatt a bíróság rendelje el pártfogó felügyeletét, és kötelező magatartási szabályt írjon elő részére.

A gyermekkorú fiúval szemben a Miskolci Rendőrkapitányság az eljárást – a gyermekkor, mint büntethetőséget kizáró ok miatt – megszüntette.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !