Virágföldért ment, ruhaneműt lopott

Egy salgótarjáni bevásárlóközpont biztonsági szolgálatának bejelentése alapján indult eljárás az ellen a 18 éves salgótarjáni lakos ellen, aki virágföld vásárlási szándékkal betért egy salgótarjáni üzletbe, azonban a beszerzett áruk egy részéért nem tervezett fizetni - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság. 

Az elkövető a vevőtérben sétálgatva először kosarába egy zsák termőtalajt helyezett, ezt követően az öltözőfülkében elrejtőzve a gurulós bevásárlótáskájába ruhaneműket és lábbeliket rejtett. Utóbbiak értékét az üzlet pénztáránál nem kívánta kifizetni, ezért a lebukás elkerülése végett a ruhaneműk egy részéről az üzletben magához vett kéziszerszámot felhasználva erőszakkal eltávolította az áruvédelmi eszközöket. A biztonsági szolgálat munkatársai a férfit a pénztár vonalának elhagyását követően feltartóztatták, és értesítették a rendőrséget. A nyomozás során fény derült arra a tényre is, hogy a férfi korábban már követett el vagyon elleni jogsértéseket, amelyek miatt jelenleg is büntetőeljárás van ellene folyamatban, így fenti cselekményét rendszeres haszonszerzésre törekedve, üzletszerűen követte el.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság a férfi ellen üzletszerűen elkövetett lopás vétség elkövetése miatt folytatott büntetőeljárás vizsgálati szakaszát lezárta és az ügy iratait az ügyészségre megküldte

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !