Ugrás a fő tartalomra

Vádlott lett a költségvetést károsító hevesi polgármester

Az Egri Járási Ügyészség nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével vádolja azt a polgármestert, aki a szerződésben foglalt céloktól eltérően foglalkoztatott egy alkalmazottat egy Egerhez közeli településen.

A vádirat szerint a vádlott egy hevesi kistelepülés polgármestereként a község önkormányzatának képviseletében két, a települést érintő külön-külön projekt támogatására szerződéseket kötött a Heves Megyei Kormányhivatal helyileg illetékes Járási Hivatalával.

A szerződések szerint a vádlott által képviselt önkormányzat közfoglalkoztatási jogviszony keretében összesen 35 fő álláskeresőt foglalkoztathatott, mely személyek közfoglalkoztatási béréhez és az azt terhelő szociális hozzájárulási adóhoz összesen több, mint 35 millió Ft támogatást nyújtott a hatóság.

A kérelmekhez becsatolt munkatervek mindkét szerződés esetén részletesen megjelölték azokat az ellátandó feladatokat, amelyek támogatására a vádlott a költségvetési támogatást igényelte, a szerződések továbbá tartalmazták azt is, hogy a támogatás nyújtására a kérelemben megfogalmazott célok és feladatok megvalósítása érdekében kerül sor.

Ezek után a vádlott mindkét projektre külön-külön közfoglalkoztatási szerződést kötött egy személlyel segédmunkás munkakörben történő foglalkoztatása érdekében. A polgármester azonban a férfit nem a szerződésekben megjelölt projektek keretében, hanem ténylegesen máshol, a helyi múzeum létrehozásánál és kiállítási anyagának bővítésénél alkalmazta, mely tevékenység a munkatervekben meghatározott feladatokhoz nem kapcsolódott.

Az önkormányzat a férfi közfoglalkoztatása kapcsán a Heves Megyei Kormányhivatal által nyújtott támogatásból összesen 1.539.100 Ft támogatást kapott, amely pénzeszközöket az önkormányzat a megkötött szerződésben írtak megszegésével a jóváhagyott támogatási céloktól eltérően használt fel. A vádlott cselekményével így ezen összeggel egyező vagyoni hátrányt idézett elő a költségvetésben.

Az Egri Járási Ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabását indítványozta a polgármesterrel szemben, továbbá arra is indítványt tett, hogy a bíróság rendeljen el az önkormányzattal szemben a kapott 1.539.100 Ft támogatás erejéig vagyonelkobzást.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nem ültek fel a provokációnak a somogyi rendőrök

Felvételt készített a velük szemben intézkedő rendőrökről egy közúti ellenőrzéssel érintett férfi és nő 2022. szeptember 24-én este Balatonszemesen. Az eseménysort rögzítő videót ezt követően – a testület tagjait becsmérlő üzenettel ellátva – a Youtube-ra is feltöltötték. A férfi esetében ez nem egyedülálló: Facebook oldalán több olyan bejegyzés, valamint képsorok is láthatóak, amelyek a rendőrökkel szemben szándékos és provokatív fellépésről tanúskodnak. A feltöltő a felvétel leírásában valótlanságokat állít. A tényleges történések szerint – amelynek jelentős része egyébként a felvételen is látszik/hallatszik – a jármű vezetője és utasa a többszöri felszólítás ellenére sem volt hajlandó személyazonosságát igazolni, emiatt a rendőrök mindkettőjüket előállították.  Az intézkedés a parancsnoki kivizsgálás alapján szakszerű és jogszerű volt. Molnár Gábor rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány az eseményeket követően köszönetét fejezte ki az intézkedésben résztvevő kollégáinak, aki

Súlyos testi sértés miatt keresik a képen látható férfit

A kőbányai rendőrök az egyik feltételezett elkövető azonosításához a lakosság segítségét kérik. A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága súlyos testi sértés bűntett kísérlet gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint két férfi Budapest X. kerületében, egy Könyves Kálmán körúti benzinkút mögött féltékenységből többször megütött egy másik férfit. A sértettet az ütésektől a földre esett, de az elkövetők még ezután is tovább bántalmazták, majd távoztak a helyszínről. A férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A nyomozás során a rendőrök azonosították az egyik elkövetőt, társát továbbra is keresik. A feltételezett elkövető 30 év körüli, körülbelül 175 centiméter magas, sportos testalkatú. A bűncselekmény elkövetésekor kék farmernadrágot és farmeringet viselt. Jobb felkarján tetoválás van. A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható férfit feli

Fejét alufóliába, lábát és testét szemeteszsákba bugyolálva lopott egy szegedi férfi

Fejét alufóliába, lábát és testét szemeteszsákba bugyolálva lopott egy szegedi férfi - közölte a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság. Nem egy kreatív hobbi boltba, hanem egy élelmiszerüzletbe tört be rendhagyó ruházatával az elkövető, aki egy fotocellás ajtót kővel áttörve némi szeszes italra tett szert cselekménye során . Az ezredforduló bűnügyi sorozatai azonban nem készítették fel elég alaposan a tettest, a nyomozók ugyanis a helyszínen rögzített nyomok alapján még aznap elfogatóparancsot adtak ki ellene. A szegedi férfit a rendőrök napokon belül elfogták. Az eredményes felderítést követően, a nyomozás lezártával az elkövetőnek dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt kell felelnie. Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

A külseje miatt gúnyolták az iskolában a 11 éves gyürei kislányt, aki öngyilkos akart lenni

Gyürén egy 11 éves kislány lépett ki a vonat elé: iskolai zaklatások miatt akart véget vetni az életének.  Szomorú tragédia történt vasárnap Gyürén: egy kislány a nyílt pályán lépett ki a vonat elé, szándékosan. A 11 éves gyermeket életveszélyes állapotban szállították kórházba a baleset után, amit a monzdonyvezető már nem tudott elkerülni. A kislányt nagyszülei nevelték, az ismerőseik értetlenül álltak a tragédia előtt. Kiderült, hogy a gyermek iskolai zaklatások miatt akart véget vetni az életének - írta a Life . "A lába szilánkosra tört és súlyosan roncsolódott a koponyája" - mondta a Borsnak a kislány, Hanna nagypapája. Mint kiderült, a gyereket a külseje miatt bántották, többször sírva ment haza. "Bementem az iskolába, hogy a problémát jelezzem, de nem lett eredménye" - árulta el a nagypapa. A gyerek állapota még mindig kritikus Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Focizás közben lett rosszul egy 15 éves budapesti fiú, újra kellett éleszteni

Tegnap este focizás közben lett rosszul Budapesten az a 15 éves fiatal, akihez barátai a mentők gyors segítségét kérték. A fiú minden előzetes panasz nélkül hirtelen összeesett és nem mozdult, ezért társai azonnal mentőt hívtak és a mentésirányító telefonos utasításai szerint megvizsgálták, de ekkor már nem lélegzett - közölte az Országos Mentőszolgálat.  "A hős fiatalok nem estek pánikba, azonnal megkezdték az újraélesztést és egymást váltva küzdöttek barátjuk életéért, amíg a sporttelep egyik dolgozója elrohant a helyszín közelében kihelyezett defibrillátorért. Perceken belül helyszínre érkező bajtársaink emelt szinten folytatták az életmentést, miközben a mentésirányítás segítségével felvették a kapcsolatot a legközelebbi szívcentrummal, ahol felkészültek a beteg fogadására. A gyermek életéért vívott heroikus küzdelem sokáig zajlott még a focipálya gyepén, majd folyamatos újraélesztés mellett, kritikus állapotban szállították kórházba a fiút. Az eset még a rutinos szakemberek