Több lakóházba is betört egy budapesti pár

Az erzsébetvárosi rendőrök lezárták a nyomozást azzal a párral szemben, akik a VII. és VIII. kerületben több lakóházba betörtek - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Egy Airbnb lakás folyosóján egy falra szerelt kulcsdobozt tört le egy férfi és egy nő a főváros VII. kerületében. A dobozból kivett kulccsal este visszatértek a lakáshoz. Az ajtót próbálták kinyitni, amikor az erzsébetvárosi járőrök tetten érték őket.

A kerületi rendőrkapitányságra előállított páros korábban is követett el hasonló bűncselekményeket a környéken. Tavaly februárban egy társasházi lakásba törtek be, majd a falat kibontva átjutottak a szomszéd lakásba, ahonnan pénzt, iratokat, fényképezőt és ruhákat loptak. Két nappal később egy iroda ajtaját feszítették fel, ahonnan öt laptopot és egy mobiltelefont vittek el.

A férfi egy hónappal később, márciusban VIII. kerületi lakóházakba tört be. A Rákóczi úton egy emeleti irodából különböző elektronikai eszközöket, valamint pénzzel és bankkártyákkal teli páncélszekrényt lopott el. A széfet már egy szomszéd lakásban nyitotta ki, ahová szintén betört. Onnan is különböző elektronikai tárgyakat lopott el.

Az erzsébetvárosi nyomozók a VII. kerületi és a VIII. kerületi ügyeket egyesítették, a 32 éves férfit és a 30 éves nőt lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A VII. Kerületi Rendőrkapitányság a nyomozást a napokban befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészég részére.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !