Szarka jár a családi házban

A 30 éves budapesti lakos baráti, szerelmi kapcsolatait kihasználva jutott be a sértettek házába - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Kisbéri Rendőrkapitányságon 2020 májusában tett egy áldozat feljelentést, miszerint a családi házukba, a földszinti nappali álmennyezetében kialakított tároló helyről 3800 Euro, továbbá az első emeleti hálószobában található fésülködő állvány fiókjából 400 ezer forintot ismeretlen elkövető eltulajdonított. A nyomozás során megállapították, hogy a sértett lányának barátja lopta meg a családot.

A férfit gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök, aki beismerő vallomást tett. Továbbá számos másik bűncselekményt beismert, amiket 2016. óta elkövetett. A budapesti lakos az áldozatokhoz fűződő baráti, szerelmi, lakótársi viszonyait használta ki, a sértettek bizalmába férkőzött, majd sosem távozott üres kézzel. A tettes elmondása szerint a meglopott „barátai” általában nem gyanakodtak rá.

A budapesti férfi ellen lopás, illetve csalás bűncselekményének elkövetése miatt indult büntetőeljárás, melynek tizenkettő sértettjét kutatta fel a rendőrség.

Az ügyben a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes Komáromi Járási Ügyészségnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !