Rendőrökre támadt egy férfi Debrecenben

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki az őrizetben lévő 40 éves férfit, és indítványozta letartóztatásának elrendelését.

A rendelkezésre álló adatok szerint a rendőrök intézkedés céljából megjelentek egy debreceni téren és igazoltatni kezdték az italkimérés előtt ittas állapotban tartózkodó és közterületen alkoholt fogyasztó, hangoskodó személyeket.

Az intézkedés alá vont személyek egyike kifogásolni kezdte a rendőri intézkedést, hangosan sértegette a hivatalos személyeket, majd bántalmazással fenyegette őket, indulatosan felállt a padról és ökölbe szorított kezekkel feléjük indult.

Miután a rendőrök könnyfakasztó gázt alkalmaztak a férfival szemben, az elkövető megpróbálta kivonni magát az intézkedés alól, eközben az ebben őt akadályozó rendőr irányába ütött, de annak kitérése miatt nem találta el.

A rendőrök testi kényszert alkalmaztak az elkövetővel szemben megbilincselése és előállítása céljából, aminek a férfi ellenállt és több alkalommal a rendőrök felé rúgott. A testi kényszer részeként a rendőrnő a férfi jobb vállára térdelt, aki ekkor a rendőr vádlijába harapott és azt felszólításra sem engedte el, végül cselekményével csak akkor hagyott fel, amikor egy civil személy sietett a rendőrnő segítségére. A rendőr a lábszára felületes sebében megnyilvánuló, könnyű sérülést szenvedett.

Az ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki és indítványozta letartóztatását.  A kényszerintézkedés elrendelését az ügyészség álláspontja szerint az indokolja, hogy a személy elleni erőszakos bűncselekmény miatt büntetett előéletű gyanúsított felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt áll, így a cselekmény jellegére is figyelemmel megalapozottan feltehető, hogy a letartóztatás alkalmazása nélkül újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A kényszerintézkedés tárgyában a Debreceni Járásbíróság ma dönt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !