Rendőrkézen a fémtolvajok - Egy hajdúhadházi férfi és fia több helyi telephelyre is betört

Két hét leforgása alatt több bejelentés is érkezett a rendőrségre betörésekről. Az elkövetők két hajdúhadházi telephelyre mentek be, ahonnan főleg fémtárgyakat tulajdonítottak el, de az egyik helyszínről egy láncfűrész is eltűnt - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök széleskörű adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelyek eredményeként a látókörükbe került egy helyi család két tagja. A gyanú szerint a 65 éves férfi és 34 éves fia közösen törtek be a telephelyekre. Összesen több, mint fél millió forint értékű fémhulladékot tulajdonítottak el. A nyomozók a két férfi otthonában tartott kutatás során megtalálták a láncfűrészt, amit lefoglaltak, majd visszaadtak a tulajdonosának.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak a két telephelyen kívül egy ingatlan területére is besurrantak, ahonnan ugyancsak különböző fémtárgyakat loptak el.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak nyomozást velük szemben. Mindketten részeletes beismerő vallomást tettek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !