Nem kell fizetnie a nagymamának, akinek az unokája fuldoklott a kocsiban, ezért megállt az autópálya leállósávján

Unokája fuldoklott a kocsiban, ezért megállt az autópálya leállósávján. Első fokon közigazgatási bírságot kapott, amit Budapest rendőrfőkapitánya megsemmisített - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Budapest rendőrfőkapitánya, mint másodfokon eljáró hatóság megsemmisítette az első fokon eljáró hatóság közigazgatási bírság kiszabásáról rendelkező határozatát, amit azért szabtak ki egy gépkocsivezetőre, mert 2022. július 1-jén a Balaton felől a főváros felé tartva szabálytalanul megállt az M7-es autópálya leállósávjában. 

Az idős asszony fellebbezéséből kiderült, hogy azért húzódott félre, mert a hátsó ülésen utazó egyik unokája fuldokolni kezdett. 

Bár a KRESZ előírásai csak kivételes esetben engedik meg a leállósáv igénybevételét ­– és a jogszabály még a rosszullétet sem sorolja ide – Budapest rendőrfőkapitánya az eset összes körülményét figyelembe véve megszüntette a közigazgatási hatósági eljárást, egyben elrendelte a fellebbezési illeték visszatérítését is.

Az erről szóló határozatot dr. Terdik Tamás r. vezérőrnagy 2022. szeptember 20-án dr. Rétvári Bence belügyminiszter-helyettes jelenlétében személyesen adta át a nagymamának.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !