Láncfűrésszel támadt a rendőrökre egy taksonyi férfi

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy többszörösen büntetett - legutóbb hivatalos személy elleni erőszak miatt elítélt - 47 éves férfival szemben, aki Taksony egyik utcájában láncfűrésszel támadt a garázda magatartása miatt vele szemben intézkedő rendőrökre.

A vádirat szerint a vádlott Taksonyban, a lakóhelye szomszédságában élő több személlyel szemben agresszívan lépett fel, őket egy működésben lévő benzinmotoros láncfűrésszel fenyegette, valamint tárgyakat rongált meg.

A szomszédok bejelentésére a helyszínre érkezett a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság 4 hivatásos állományú tagja, akik intézkedést kezdeményeztek a vádlottal szemben. A rendőrök felszólították a férfit, hogy a láncfűrészt állítsa le és tegye le, ő azonban a felszólításnak nem tett eleget, azzal hadonászni kezdett, a rendőrökkel szemben támadólag lépett fel, miközben fenyegette is őket. Az intézkedő rendőrök kizárólag azért nem szenvedtek sérülést, mert a vádlott támadása elől hátrálni kezdtek. 

A vádlott a további rendőri intézkedés hatására visszafutott a kertjébe, majd behúzta a kertkaput. A rendőrök követték az őrjöngő férfit, majd testi kényszert alkalmazva elfogták és előállították.

Az ügyben a Legfőbb Ügyészség kijelölése alapján eljáró Fővárosi Nyomozó Ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő 47 éves férfival szemben hivatalos személy, illetve több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Budapest Környéki Törvényszékre. A vádlott jelenleg egy korábbi, másik ügyben - hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt - kiszabott jogerős fegyházbüntetést tölt.

A rendőri intézkedés előzményei, így a szomszédokkal szemben tanúsított garázda cselekmények miatt a férfival szemben a Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség emelt vádat. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !