Korrupt rendőrökre és pénzügyőrökre csapott le a TEK

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség 2 hivatásos pénzügyőrrel, valamint 3 hivatásos rendőrrel szemben folytat nyomozást, akiket a nyomozó ügyészek a napokban a Terrorelhárítási Központ és a Készenléti Rendőrség munkatársaival együttműködve, egy több helyszínes akció keretében fogtak el.

A megalapozott gyanú szerint, a Nagylaki Határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő rendőrök, illetve pénzügyőrök az áru- és személyfuvarozást végző külföldi sofőröktől a Magyarországra történő belépésük alkalmával jogtalan előnyt kértek - közölte a a Fővárosi Főügyészség. A rendszerint 5-50 eurós vesztegetési pénzért cserébe, a hivatalos személyek a gépjárművek ellenőrzésére vonatkozó kötelezettségeiket megszegték.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészségnek a fentiekkel összefüggésben 4 korrupciós esetet sikerült feltárnia, amelyekkel összefüggésben 5 hivatalos személy elfogására került sor. A Fővárosi Nyomozó Ügyészség őket hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként.

A nagyszabású akció keretében a nyomozó ügyészek több helyszínen végeztek kutatást, amelynek során nagy összegű külföldi valutát foglaltak le, ami a bűncselekmények gyanúját alátámasztotta. A nyomozás adatai szerint több alkalommal is sor került hasonló korrupciós esetekre, ennek vizsgálata a nyomozás tárgyát képezi.

A terheltek – mivel személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés különös okai egyikük esetében sem állnak fenn – szabadlábon védekeznek. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !