Kegyetlen gyilkosokon kattant a bilincs

Emberölés miatt körözött a Budapest Környéki Törvényszék egy férfit és egy nőt. A Pest megyei célkörözési csoport a BRFK bűnügyi bevetésiek közreműködésével bilincselte őket - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Egy 2020. január 4-én felfedezett emberölés tetteseit fogták el 24 órán belül a Pest megyei életvédelmi nyomozók. A nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével öt embert - köztük egy fiatalkorú lányt - gyanúsítottak meg, azóta a nyomozást befejezték, az ügy iratait átadták az ügyészségnek.

A Pest Megyei Főügyészség 2021 januárjában emelt vádat ellenük.

2020. január 4-én családtagjai holtan találtak nappalijában egy 56 éves dunavarsányi férfit. A helyszínen nem merült fel bűncselekmény gyanúja, ezért közigazgatási hatósági eljárás indult az elsődleges orvosi vélemény szerint a 2019. év utolsó napján bekövetkezhetett halál körülményeinek tisztázására. Az igazságügyi orvosszakértő bevonásával végzett boncolás alkalmával öt nappal később a férfi testén bántalmazásból eredő sérüléseket rögzítettek, ezért az eljárást a büntetőeljárás szabályai szerint, emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatták a Pest megyei életvédelmi nyomozók.

Az elfogáshoz számukra elegendő volt 24 óra, egy Komárom-Esztergom megyei településről 2020. január 10-én este két férfit és két nőt állítottak elő. Akkor a 36 éves B. Krisztián, élettársa a 41 éves N. Károlyné, és a nő fia, a 18 éves N. Tamás ellen indítottak eljárást, utóbbi barátnője első körben tanúként szerepelt az ügyben. A 19 éves N. Nikolettáról azonban később kiderült, részt vett az élet elleni cselekményben, ezért őt, majd egy ötödik szereplőt, egy 15 éves lányt is gyanúsítottként számoltattak el.

A nyomozás a gyanúsítottak maguknak és egymásnak is ellentmondó vallomásai ellenére feltárta, a társaság tagjai 2019. december 31-én este úgy döntöttek, ellátogatnak egyikük ismerőséhez, és megszerzik a pénzét. Önként nem adta, ezért nekiestek, ütötték, rúgták, szúrták, majd amikor nem mozdult, összeszedték, amit értékesnek hittek. Kiürítették a hűtőszekrényt, az ott talált szalonnát, tojást, süteményt, valamint a ház többi részében felkutatott ékszereket, kozmetikai cikkeket nejlonszatyorba pakolták, majd áldozatukat sorsára hagyva elmenekültek a helyszínről.

Két vádlott, a 44 éves N. Károlyné, valamint a 39 éves B. Krisztián ellen a Budapest Környéki Törvényszék 2022. augusztus 2-án bocsátott ki elfogatóparancsot.

A Pest megyei célkörözési egység munkatársai kiderítették, mikor és hol várható felbukkanásuk. A ferencvárosi helyszínen megjelenésre a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársait is felkérték. Az elfogást zökkenőmentesen abszolválták 2022. szeptember 23-án kora délután.

B. Krisztiánt és N. Károlynét előállították.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !