Hónapokig fogva tartotta, megalázta, bántalmazta és megerőszakolta élettársát a 36 éves férfi

Hónapokig fogva tartotta, megalázta, bántalmazta és megerőszakolta élettársát az a 36 éves férfi, akit egy fővárosi üzletben lopáson kaptak. Előállításakor kiderült, a monori rendőrök elfogatóparancsot adtak ki ellene és 8 napja mindenhol keresik - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A 27 éves asszony 2022. augusztus 29-én kért rendőri segítséget, miután már nem bírta elviselni párja kegyetlenségeit. A monori rendőrök elfogatóparancsot adtak ki S. Tibor ellen, és feltérképezték az összes számításba jöhető tartózkodási helyét. Két nappal később hat - négy monorierdei, két csévharaszti - címre indultak egyszerre, ám a férfit nem találták. Miközben további kutatómunkát végeztek, és igyekeztek még több rokont, ismerőst azonosítva, minél hamarabb a nyomára bukkanni, a zuglói rendőrök 2022. szeptember 6-án jelezték, hogy egy hipermarketben lopáson kapták az égre-földre keresett férfit. Előállítás, kihallgatás, őrizetbe vétel, letartóztatás - e forgatókönyv szerint teltek S. Tibor elkövetkező napjai.

A nyomozás felszínre hozta tettes és áldozata közös hónapjainak történéseit. Idén márciusban kezdtek közös életet Bakonyszentlászlón, majd a fővárosba, aztán egy németországi ismerősükhöz költöztek. A férfi szüleinek monorierdei házába 2022 augusztusában tértek vissza. Az együttlétük 5 hónapja alatt S. Tibor állandó felügyelet alatt tartotta a nőt, sokszor bezárta, sehová nem engedte, fenyegetéssel, veréssel állandó félelembe kényszerítette. Az áldozat egyszer megpróbálta elhagyni, amit a férfi veréssel és ölési fenyegetéssel torolt meg, sőt elvette iratait és telefonját is.

A nő rettegett akkor is, amikor egy augusztusi hajnalon párja rámászott és közösülni akart. Az asszony először elutasította, mire pofonok, hajtépés és leszorítás volt a válasz. Életét féltve végül engedett az erőszaknak. Négy nappal később, késő este, egy vita után S. Tibor hajánál fogva ráncigálta egy otthonuk közeli erdőbe, letérdeltette, többször fejbe rúgta, majd a földön fekvő áldozat mellkasára ülve combjaival összeszorította a fejét, miközben azt hangoztatta, megöli. Nyomatékul ököllel ütötte, leköpte, végül füvet és homokot tömött a szájába. A nő a történtek után fordult a rendőrséghez.

A zuglói lopáson rajtakapott és elfogott S. Tibort folytatólagosan, aljas indokból vagy célból elkövetett személyi szabadság megsértése, valamint szexuális erőszak bűntettével gyanúsították meg. Kihallgatásán a gyanúsítást nem panaszolta meg, de tagadta az elkövetést. Vallomást nem tett, kérdésekre nem válaszolt.

A bűnlajstromhoz hozzáadódott még egy 2022. augusztus 4-ei betörése is: egy monorierdei házból mobiltelefonokat, laptopokat, webkamerát, pénzt, valamint egy udvaron álló autót lopott. A zsákmányon túladott, a kocsit egy félreeső helyen felgyújtotta.

Az őrizetbe vett S. Tibort a bíróság azóta letartóztatta.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !