Ugrás a fő tartalomra

Hidegvérrel, álmában gyilkolta meg nagyapját

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként az ítélet helybenhagyását indítványozta azon vádlottak büntetőügyében, akik az éjszaka közepén, álmában ölték meg a 83 éves sértettet.

A Miskolci Törvényszék aljas indokból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette, valamint minősített rablás bűntette és más bűncselekmények miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a vádlottakat azzal, hogy a férfi vádlott büntetéséből legkorábban a maximális 40 év elteltével, a női vádlott pedig 35 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet szerint a vádlottak kapcsolatát a folyamatos pénztelenség jellemezte, melynek oka életmódjukra – rendszeres bódító anyagok fogyasztására – volt visszavezethető. Bár a férfi vádlott édesanyja mindenben támogatta a fiatalokat, lakhatást, munkahelyet, ezáltal állandó jövedelmet is biztosított számukra, nekik ez is kevés volt. Elhatározták, hogy megszerzik a férfi 83 éves nagyapjának szerencsejátékon nyert és megtakarított pénzét. A bűncselekmény elkövetését megelőzően megfélemlítéssel próbálták elérni, hogy a sértett idősek otthonába költözzön. Ennek érdekében 2019. április 1-én éjjel egy feszítővassal megrongálták a családi ház kerítését, valamint a sértett szobájának ablakát egy kővel bedobták. Az idős férfit azonban hiába ijesztette meg a rongálás, a családtagok kérése ellenére sem volt hajlandó idősek otthonába költözni. A vádlottak ezért néhány nappal később, éjjel visszamentek az idős férfi házához és az egyik hátsó ablak betörésével bejutottak az épületbe. A fiatalok helyiségről helyiségre haladva értékek, illetve a nyeremény után kutattak, azonban csak 3000 forint összegű készpénzt találtak. Az idős férfi olyan mélyen aludt, hogy nem ébredt fel a zajokra. A női vádlott azonban úgy gondolta, hogy a férfi csak úgy tesz, mintha aludna, ezért attól tartva, hogy felismeri őket, rábeszélte párját, hogy az ablak betöréséhez használt közel három kilogramm súlyú betondarabbal vágja fejbe nagyapját. A sértett unokája a nő kérésének eleget téve a követ az alvó férfi fejére dobta. Ezt követően mindketten – a magukkal vitt konyhakéssel – több alkalommal testszerte megszúrták, megvágták az idős férfi arcát, nyakát és mellkasát. A sértett a bántalmazás következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A vádlottak a tervezett milliós nagyságrendű összeg helyett, mindössze 3000 forint készpénzt, valamint egy karórát és egy aranygyűrűt vittek el, összesen 87.000 forint értékben.

Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, a vádlottak és védőik pedig elsődlegesen felmentés, másodlagosan a büntetés jelentős mérséklése érdekében fellebbeztek.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a bíróság döntése törvényes és megalapozott. A vádlottak kíméletlenül, gátlástalan brutalitással alkalmaztak értelmetlen erőszakot az idős, alvó sértettel szemben, aki a bántalmazásra okot nem adott. A kitartó módon elkövetett, kirívóan durva erőszak, továbbá az a tény, hogy az egyik vádlott a közeli hozzátartozója – nagyapja – sérelmére követte el a bűncselekményeket, kellően indokolja a velük szemben kiszabott életfogytig tartó szabadságvesztés büntetés alkalmazását, melynek enyhítésére nincs törvényes indok. A társadalom védelme ilyen bűntettekkel szemben csak példás büntetéssel biztosítható, ezért a fellebbviteli főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozta.

A védelmi fellebbezések alapján másodfokon a Debreceni Ítélőtábla dönt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nem ültek fel a provokációnak a somogyi rendőrök

Felvételt készített a velük szemben intézkedő rendőrökről egy közúti ellenőrzéssel érintett férfi és nő 2022. szeptember 24-én este Balatonszemesen. Az eseménysort rögzítő videót ezt követően – a testület tagjait becsmérlő üzenettel ellátva – a Youtube-ra is feltöltötték. A férfi esetében ez nem egyedülálló: Facebook oldalán több olyan bejegyzés, valamint képsorok is láthatóak, amelyek a rendőrökkel szemben szándékos és provokatív fellépésről tanúskodnak. A feltöltő a felvétel leírásában valótlanságokat állít. A tényleges történések szerint – amelynek jelentős része egyébként a felvételen is látszik/hallatszik – a jármű vezetője és utasa a többszöri felszólítás ellenére sem volt hajlandó személyazonosságát igazolni, emiatt a rendőrök mindkettőjüket előállították.  Az intézkedés a parancsnoki kivizsgálás alapján szakszerű és jogszerű volt. Molnár Gábor rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány az eseményeket követően köszönetét fejezte ki az intézkedésben résztvevő kollégáinak, aki

Súlyos testi sértés miatt keresik a képen látható férfit

A kőbányai rendőrök az egyik feltételezett elkövető azonosításához a lakosság segítségét kérik. A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága súlyos testi sértés bűntett kísérlet gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint két férfi Budapest X. kerületében, egy Könyves Kálmán körúti benzinkút mögött féltékenységből többször megütött egy másik férfit. A sértettet az ütésektől a földre esett, de az elkövetők még ezután is tovább bántalmazták, majd távoztak a helyszínről. A férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A nyomozás során a rendőrök azonosították az egyik elkövetőt, társát továbbra is keresik. A feltételezett elkövető 30 év körüli, körülbelül 175 centiméter magas, sportos testalkatú. A bűncselekmény elkövetésekor kék farmernadrágot és farmeringet viselt. Jobb felkarján tetoválás van. A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható férfit feli

A külseje miatt gúnyolták az iskolában a 11 éves gyürei kislányt, aki öngyilkos akart lenni

Gyürén egy 11 éves kislány lépett ki a vonat elé: iskolai zaklatások miatt akart véget vetni az életének.  Szomorú tragédia történt vasárnap Gyürén: egy kislány a nyílt pályán lépett ki a vonat elé, szándékosan. A 11 éves gyermeket életveszélyes állapotban szállították kórházba a baleset után, amit a monzdonyvezető már nem tudott elkerülni. A kislányt nagyszülei nevelték, az ismerőseik értetlenül álltak a tragédia előtt. Kiderült, hogy a gyermek iskolai zaklatások miatt akart véget vetni az életének - írta a Life . "A lába szilánkosra tört és súlyosan roncsolódott a koponyája" - mondta a Borsnak a kislány, Hanna nagypapája. Mint kiderült, a gyereket a külseje miatt bántották, többször sírva ment haza. "Bementem az iskolába, hogy a problémát jelezzem, de nem lett eredménye" - árulta el a nagypapa. A gyerek állapota még mindig kritikus Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Fejét alufóliába, lábát és testét szemeteszsákba bugyolálva lopott egy szegedi férfi

Fejét alufóliába, lábát és testét szemeteszsákba bugyolálva lopott egy szegedi férfi - közölte a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság. Nem egy kreatív hobbi boltba, hanem egy élelmiszerüzletbe tört be rendhagyó ruházatával az elkövető, aki egy fotocellás ajtót kővel áttörve némi szeszes italra tett szert cselekménye során . Az ezredforduló bűnügyi sorozatai azonban nem készítették fel elég alaposan a tettest, a nyomozók ugyanis a helyszínen rögzített nyomok alapján még aznap elfogatóparancsot adtak ki ellene. A szegedi férfit a rendőrök napokon belül elfogták. Az eredményes felderítést követően, a nyomozás lezártával az elkövetőnek dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt kell felelnie. Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Arany Málna díjas lopás történt Kecskeméten

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai őrizetbe vettek egy 26 éves helybélit, aki annyira belefeledkezett a lopásba, hogy a helyszínen hagyta táskáját, majd a kiérkező járőrök mellől próbálta visszacsenni a hátramaradt értékét, sikertelenül -  közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság. Bejelentést tett a Kecskeméti Rendőrkapitánysága tegnap előtt reggel egy idős asszony, miszerint az éjszaka során egy ismeretlen személy több dolgot is eltulajdonított a megyeszékhelyi otthonából. A 69 éves sértett arról számolt be a rendőröknek, hogy a tolvaj a kapun bemászva belülről kinyitotta a zárt kaput, így tudott bejutni az udvarba, ahonnan ellopta az ott parkoló személyautó akkumulátorát. Ezen kívül kirámolta a nyári konyhát, innen használati tárgyakat vitt el, valamint kerti gépeket lopott a fészerből. A zsákmánya között szerepelt egy talicska is, amivel nagy valószínűséggel az újonnan szerzett portékákat szállította. Azonban nem volt elég alapos a tolvaj, ugyanis hátra hagyta a tás