Hárman kiraboltak egy 14 éves fiút a Budapestről Nyíregyházára tartó vonaton

A debreceni rendőrök még aznap elfogták a feltételezett elkövetőket, akik a gyanú szerint kiraboltak egy fiút - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csoportosan elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 17, egy 23 és egy 26 éves férfivel szemben. A nyomozás adatai szerint a debreceni, illetve a két hajdúböszörményi gyanúsított 2022. szeptember 8-án reggel, egy Budapestről Nyíregyházára tartó vonaton leültek egy fiú mellé. Debrecent elhagyva leszólították a fiatalt, majd az egyikük pénzt követelt tőle. A 14 éves sértett ennek hatására 3 ezer forintot adott át, a bűncselekmény elkövetése során személyi sérülés nem történt.

A bejelentést követően a rendőrök adatot gyűjtöttek és pár órán belül elfogták a feltételezett elkövetőket. A nyomozók gyanúsítotti kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság 2022. szeptember 9-én elrendelt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !