Emberölés Gyöngyösön - A csomagtartóban találták meg a szeptember 2-án eltűnt férfi holttestét

Egy fiatalasszony tett bejelentést a BRFK IV. kerületi Rendőrkapitányságán 2022. szeptember 2-án éjszaka, miszerint férjét órák óta nem tudja elérni és ismeretlen helyen tartózkodik.

Az eltűnt férfi körözését elrendelte a rendőrség, majd másnap egy gyöngyösi építkezés közelében, a parkolóban megtalálták az általa használt személyautót.

Nem voltak arra utaló jelek, miszerint a keresett férfi önszántából vált volna elérhetetlenné, valamint az eltűnés körülményei is azt indokolták, hogy a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében folytassa az eljárást.

A férfi megtalálása érdekében számos helyszínen nyomkövető kutyát és drónt is bevetettek. Továbbá a férfi által hátrahagyott jármű közelében lévő tavat és környékét közel 150 rendőr részvételével átvizsgálták - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezzel párhuzamosan a nyomozók az építési vállalkozóként dolgozó férfival munkakapcsolatban álló személyeket feltérképezték és kihallgatták őket.

A további, jelentős számú nyomozati cselekmények végrehajtása érdekében a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda valamint a Budapesti és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságok bűnügyi szakemberei is bekapcsolódtak a nyomozásba.

Az összehangolt tevékenység során több alkalommal is kihallgatásra került egy testvérpáros, akik az eltűnttel napi munkakapcsolatban álltak. Többször, a korábban elmondott vallomásukkal nem teljesen egyezően nyilatkoztak, így felkeltették a nyomozók figyelmét.

Emiatt a rendőrök elkezdték keresni a páros által használt személyautót, amelyet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság két nyomozója meg is talált 2022. szeptember 14-én, a gyöngyösi Kenyérgyár utcában.

A jármű szemléje során - annak csomagtartójában - megtalálták az eltűnt 23 éves férfi holttestét.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály egyenruhásai még aznap elfogták és előállították a főkapitányságra T. György gyöngyöshalászi és T. Sándor abasári lakosokat, akik gyanúsíthatók a - jelenlegi adatok alapján - 2022. szeptember 2-án elkövetett emberölés elkövetésével.

Ellenük emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.  A két férfi kihallgatásakor vallomást tett.

A bíróság 2022. szeptember 17-én elrendelte mindkét gyanúsított letartóztatását.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !