Keresés ebben a blogban

Életveszélyes bántalmazás egy budapesti munkásszállón

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 37 éves külföldi férfival szemben, aki életveszélyesen bántalmazott egy másik külföldi férfit Zuglóban, egy munkásszállón.

A Fővárosi Főügyészség azt közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy a vádlott és a szintén külföldi sértett munkavállalás céljából érkezett Magyarországra.

A két férfi ugyanazon a XIV. kerületi munkásszállón lakott, közös szobában. Az együttlakás során a vádlott és a sértett között rendszeresek voltak a viták és a nézeteltérések.

A vádirat szerint az ominózus napon, az esti órákban mindkét férfi a munkásszállón, a szobában tartózkodott, amikor szóváltás alakult ki közöttük, miután a vádlott megvádolta a sértettet azzal, hogy elvette a pénzét.A vita során a vádlott többször megütötte és megrúgta a másik férfit. A sértett a további támadás elől a folyosóra menekült, a vádlott azonban utánafutott, és amikor utolérte, nekifutásból, nagy erővel megrúgta a hátán. A vádlott ekkor a ruházatánál fogva megragadta a földre került sértettet és visszahúzta őt a szobájukba, ahol tovább bántalmazta, több nagy erejű ütést, illetve rúgást mért rá - részletezték.

Az ügyészség közlése szerint a bántalmazás hangjaira a szomszédos szobákból többen kimentek a folyosóra, és felszólították a vádlottat, hogy fejezze be az agresszív viselkedést. Ennek hatására a vádlott végül felhagyott a sértett további bántalmazásával - tették hozzá.

A sértett a bántalmazás következében többszörös bordatörést, és ezzel összefüggésben életveszélyes sérüléseket szenvedett, a gyors és szakszerű orvosi ellátás hiányában a halála is bekövetkezhetett volna.

A Fővárosi Főügyészség a 37 éves férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja. A vádiratban végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását, valamint határozott idejű kiutasítását indítványozza Magyarország területéről - áll a közleményben.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !