Egymázsás légibombát találtak a Dunában Budapestnél

Egymázsás szovjet légibombát találtak a Dunában, Budapest belvárosában, a robbanótestet hétfőn emelik majd ki - tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje csütörtökön az MTI-t. Hétfőn a belváros Duna menti szakaszán átmenetileg forgalomkorlátozásokat vezetnek be.

Gajdos Milán főhadnagy közölte: a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltó búvárai bukkantak a robbanóeszközre dunai gyakorló merülésük közben az Erzsébet híd és a Lánchíd közé eső fővárosi folyamszakaszon.

A tűzszerész búvárok megállapították, hogy egy második világháborús, százkilogramm tömegű, szovjet gyártmányú légibomba szunnyad a folyómederben, élesített gyújtószerkezetekkel - tette hozzá.

A robbanóeszköz biztonságos kiemeléséhez, illetve hatástalanításához mintegy négyszáz méter sugarú körben le fogják zárni a területet szeptember 12-én délelőtt - jelezte.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon közölte: szeptember 12-én, azaz hétfőn 9 órától lezárják a budai oldalon a Sztehlo Gábor rakpartot és a Friedrich Born rakpartot a Lánchíd irányába, a Lánchíd utcát pedig a Clark Ádám tér felé. A pesti oldalon lezárják a Jane Haining rakpartot az Erzsébet híd irányába, valamint a Salkaházi Sára rakpartot. A lezárások 14 óráig lesznek érvényben.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtök esti tájékoztatása szerint előreláthatólag hétfőn 10-től 13 óráig a 2-es, a 2B és a 2M villamosok két szakaszon, a déli végállomások és a Boráros tér, illetve a Széchenyi István tér és a Jászai Mari tér között járnak.

A 19-es villamos két szakaszon, Kelenföld vasútállomás és a Döbrentei tér, illetve a Batthyány tér és a Bécsi út/Vörösvári út között jár. A 41-es villamos módosított útvonalon, a Rudas Gyógyfürdő és a Szent Lukács Gyógyfürdő között a Krisztina körút - Széll Kálmán tér - Margit körút útvonalon jár. A 105-ös autóbusz Budán módosított útvonalon, a Lánchíd utca helyett az Attila úton és a Krisztina körúton közlekedik. A 105-ös és a 178-as autóbuszok Pesten a Gyöngyösi utca felé a Petőfi Sándor utcán, Buda felé a Kiskörúton járnak - ismertette a BKK.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !