Egy nap alatt két balesetet is okoztak ittas vezetők az M7-es autópálya somogyi szakaszán

A rendőrök mindkét sofőrrel szemben büntetőeljárást indítottak - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az első baleset adatai alapján feltűnően lassú tempóval, felsőtestével a kormánynak dőlve közlekedett személyautójával egy 43 éves kaposvári lakos. Haladása során a nő az autópálya Budapest felé vezető oldalán, Balatonszárszó magasságában először a belső, majd három kilométerrel később a külső szalagkorlátnak ütközött.

Az egyedül utazó nő a balesetben nem sérült meg. A helyszínre érkező egyenruhások a járművezetővel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket jelzett. A sofőr ellen - vezetői engedélyének elvétele mellett - járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak.

Egy 45 éves zalakomári lakos közlekedett személyautóval az autópályán Letenye felé. A férfi - szintén Balatonszárszó magasságában – egy előzés során, a távolságot helytelenül felmérve nekiütközött az előtte haladó gépjárműnek. A baleset feltételezett okozója járművével felborult és 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szerzett.

A helyszínre érkező egyenruhások a sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami szintén pozitív értéket jelzett, ezért ellene is büntetőeljárást indítottak.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !