Egy férfi járművezetéstől eltiltás hatálya alatt lopott el egy autót Budapest XIII. kerületéből

Egy ellopott autóról érkezett bejelentés 2022. augusztus 14-én az éjjeli órákban Budapest XIII. kerület, Dráva utcából. A tolvaj a nyitott autóban hagyott indítókulcsot használva elvitte a másfél millió forint értékű kocsit, a benne található szerszámokkal – csempevágó, fúró, vésőgép – együtt. A rendőrök néhány órán belül azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, akivel szemben elfogatóparancsot bocsátottak ki.  

A férfi alig egy hónappal később ismét felhívta magára a figyelmet; 2022. szeptember 7-én egy Tüzér utcában parkoló, szintén nyitott autót szemelt ki. A tolvaj épp beindította a kocsit és néhány méter gurult vele, amikor a tulajdonos útját állta. Az elkövető magához vette az autó forgalmi engedélyét, valamint egy csomag cigarettát, és a helyszínről gyalog távozott.

A 38 éves L. Rolandot a kiérkező járőrök a bűncselekmény helyszínének közelében elfogták, majd a XIII. Kerületi Rendőrkapitányságra előállították. A férfiról kiderült, hogy jogerősen 12 hónapra a vezetéstől eltiltották, ezért a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki két rendbeli lopás bűntett, valamint két rendbeli járművezetés eltiltás hatálya alatt vétség elkövetése miatt. L. Roland a bűncselekmények elkövetését részben elismerte. A nyomozók a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek eltartóztatásának indítványozására, amelyet a bíróság elrendelt. Az ellopott autót a XIII. kerületi rendőrök megtalálták, és visszaadták a jogos tulajdonosnak - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !