Egy férfi feltört egy Józsefvárosban parkoló autót, hogy ellopja, ám közben elaludt a járműben

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás bűntett kísérletének gyanúja miatt folytat eljárást egy 26 éves férfi ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2022. szeptember 15-é​n éjjel egy VIII. kerületi utcán parkoló autót feltört, abba lopási szándékkal beült, de ittassága miatt még a bűncselekmény befejezése előtt elaludt.

A nyomozás adatai szerint P. Dániel a személygépkocsi jobb első ablakát egy kővel betörte, majd benyúlt az autóba és feloldotta a központi zárat. Ez után beszállt a járműbe, majd a gyújtáskapcsoló szekrényt megbontva összekötötte az indítószerkezethez tartozó kábeleket, de a gépkocsit nem sikerült beindítania. A férfi később a jobb első ajtó zárját is megrongálta, majd a gépkocsiban elaludt.

Az jármű üzembentartója szeptember 16-án reggel találta meg az alvó férfit az utastérben, majd bejelentést tett.

P. Dánielt a józsefvárosi körzeti megbízottak 7 óra 40 perckor a helyszínen elfogták, majd előállították a BRFK VIII. Kerületi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók lopás bűntett kísérletének gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A férfi a terhére rótt bűncselekmény elkövetését elismerte, valamint sajnálatát fejezte ki az esettel kapcsolatban.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !