Egy 26 éves nagyesztergári lakos megvert, majd kirabolt egy férfit, hogy italra pénzt szerezzen

A Veszprémi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 26 éves nagyesztergári lakossal szemben. 

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2022. szeptember 10-én italra próbált pénzt szerezni egy másik férfitól Zircen. Miután a kérését a sértett megtagadta, a tettes többször megütötte, megrúgta őt, aki a bántalmazás következtében a földre esett és megsérült. A támadó ezután kivette a férfi zsebéből a mobiltelefonját és az irattárcáját, benne több tízezer forint készpénzzel együtt, majd a helyszínről elmenekült. 

A kiérkező járőrök a bejelentést követő fél órán belül egy közeli dohányboltban elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 26 éves személyt, aki éppen cigarettát és alkoholos italokat vásárolt a megszerzett pénzből.

A rendőrök az elkövetőt a Veszprémi Rendőrkapitányságon gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették. A nyomozó hatóság előterjesztést tett a férfi letartóztatására, amit ügyészi indítványra a bíróság 2022. szeptember 12-én elrendelt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !