Drónnal ellenőrízték az M5-ös autópályát

A Bács-Kiskun megyei egyenruhások az M5-ös sztrádát pásztázták a levegőből. Tehergépjárművel történő szabálytalan előzés miatt 16 bírságot szabtak ki.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Autópálya Alosztályának munkatársai fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartottak az M5-ös autópálya Bács-Kiskun megyei szakaszán.

A közlekedésbiztonság javítására irányuló rendőri fellépés elsősorban a sztráda leállósávjának szabálytalan használatára, a nehéz tehergépjárművekkel történő szabálytalan előzések számának visszaszorítására, a követési távolság be nem tartásával szembeni fellépésre és a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére irányult.

Az akcióban három órás időtartamban a Készenléti Rendőrség munkatársai is részt vettek, akik egy drón segítségével a légtérből követték figyelemmel a forgalmat, és szabályszegés esetén jelzéssel éltek a gépkocsizó járőrök felé.

A fokozott ellenőrzés ideje alatt az egyenruhások 16 külföldi sofőrrel szemben 235.000 forint bírságot szabtak ki tehergépjárművel történt szabálytalan előzés miatt. Ebből 10 esetben a drón segítségével fülelték le a szabálysértőket. Két járművezető nem használta a biztonsági övet, ők közigazgatási bírságot fizettek.

A közlekedésbiztonsági helyzet további javítása, valamint a baleseti szempontból kiemelt szabályszegések visszaszorítása érdekében a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja a hasonló típusú ellenőrzéseket - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !