Csirkés gombaleves

Street Kitchen
Hozzávalók: 

  • 30 ml olaj
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek paprikakrém
  • 250 g csirkemell
  • 2 tk sűrített paradicsom
  • 1 db répa
  • 1 db fehérrépa
  • 300 g csiperkegomba
  • 0.25 tk bors
  • 1 tk szárított kakukkfű
  • 1 ek pirospaprika
  • 3 ek tejföl (kb. 80 g)
  • 1 ek liszt
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A csirkés gombaleves első lépéseként olajat hevítünk egy lábasban, majd lepirítjuk benne az apró kockákra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Felöntjük kb. 150 ml vízzel, majd beletesszük a paprikakrémet és a sűrített paradicsomot is. Nagy lángon főzzük, hogy a hagyma minél pépesebbre főjön. Addig főzzük, míg szinte az összes vizet elfővi az alapunk. Ekkor újra felöntjük egy kevés vízzel, ismét elfőzzük a levét, majd hozzáadjuk a felkockázott (kb. 2 x 2 cm-es) csirkehúst, és 1-2 perc alatt lepirítjuk. 

Mikor kissé lepirult a hús, hozzáadjuk a felkarikázott répát és fehérrépát, majd további 1 perc pirítás után a felszeletelt gombát is. 

Felöntjük kb. 1,8 l vízzel. Amikor felforrt, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet és a tetejére szórjuk a pirospaprikát. Ne keverjük el, hagyjuk, hogy a paprika kioldódjon a zsírban.

Lassú tűzön főzzük kb. 20 percig, míg a zöldségek megpuhulnak.

Egy keverőtálba tesszük a tejfölt és a lisztet, és egy habverővel elkeverjük, majd hozzákanalazunk 2 evőkanálnyit a levesből. Csomómentesre keverjük a habarást, és lassan a leveshez csorgatjuk. Egyet még forralunk rajta, majd levesszük a tűzhelyről.

Tálalásnál tányérba szedjük a levest, és megszórjuk friss, aprított petrezselyemmel.

(Street Kitchen)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !