Besétált a rendőrkapitányságra az újlipótvárosi drogkertész társa

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. Kerületi Rendőrkapitánysága kábítószer birtoklása vétség gyanúja miatt folytat eljárást egy budapesti férfival szemben, akinek a társasházi bérelt lakásában sátrakat, hőtükröt, leszüretelt és összetört kábítószergyanús növényi szárakat, műtrágyát, tápszereket és növénytermesztéshez szükséges eszközöket találtak és foglaltak le a rendőrök.

A lakást magába foglaló épületben 2022. augusztus 25-én délután fél 2 körül csőtörés volt. A kár megelőzése érdekében felnyitották a férfi által bérelt ingatlant, ám ott egy valóságos üvegházra bukkantak, ezért bejelentést tettek a rendőrségre.

B. Kornélt a rendőrök még aznap elfogták, a lakást azonban nem egyedül bérelte, lakótársa ismeretlen helyre távozott.

J. Norbert kézre kerítése érdekében a nyomozók elfogatóparancsot adtak ki vele szemben, a férfi pedig 2022. augusztus 29-én 16 óra 15 perckor megjelent a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányságán, ahol feladta magát. Őt a rendőrök elfogták, majd kábítószer birtoklása vétség gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A 33 éves férfi a terhére rótt bűncselekmény elkövetését elismerte, vallomásában előadta, hogy a saját felhasználása céljából kezdett marihuánát termeszteni, ám függősége elhatalmasodott rajta, a termesztéshez szükséges rendszert ő maga építette ki. Az eset miatt szégyelli magát és sajnálatát fejezte ki - közölte a  Budapesti Rendőr-főkapitányság. ​

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !