Bejelentést tett a rendőrségen, hogy valaki ellopta a kft-je által lízingelt két gépkocsit, majd jött a fordulat

A Kecskeméti Járási Ügyészség egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette és hatóság félrevezetésének vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki olyan valótlan tartalmú bejelentést tett a rendőrségen, hogy valaki ellopta a kft-je által lízingelt két gépkocsit. Azért, hogy hazugságát leplezze, a lopottként megjelölt gépjárművek rendszámait eltávolította, az egyik autónak pedig még az alvázszámát is meghamisította.

A vádirat szerint a ballószögi illetékességű vádlott telefonon tett bejelentést a Kecskeméti Rendőrkapitányság ügyeletén arról, hogy ismeretlen tettes a lakat levágása után behatolt az ügyvezetése alatt álló kft. telephelyére és onnan ellopta a cég által lízingelt két kistehergépkocsit. A férfi bejelentése alapján a Kecskeméti Rendőrkapitányság még aznap jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének gyanúja miatt nyomozást rendelt el.

A nyomozás eredményeként a rendőrök azonban azt állapították meg, hogy a férfinak a büntetőeljárás alapjául szolgáló bejelentése valótlan tartalmú volt és a járműveket nem tulajdonították el.

Az elkövető annak érdekében, hogy hazugságát leplezze a bejelentést követő napokban a valótlan bejelentéssel érintett gépjárművek első és hátsó rendszámtábláit leszerelte, majd az egyik jármű alvázszámát is megváltoztatta oly módon, hogy az eredeti alvázszám helyére egy másik alvázszámot hordozó lemezdarabot ragasztott.

Az ügyészség a férfit egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettével és hatóság félrevezetésének vétségével vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !