Bedrogozva autózott két fiatalember Csornán

A Csornai Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el egy 27 éves, és egy 21 éves vitnyédi fiatalember ellen, akiket a rendőrök Csornán, a Soproni úton közlekedésrendészeti ellenőrzés céljából állítottak meg autózás közben. Az intézkedés során a járőrök a 27 éves sofőr, illetve utasa, a 21 éves férfi viselkedésén – vélhetően kábítószer hatása miatti – zavarodottságot tapasztaltak, ezért őket a Csornai Rendőrkapitányságra előállították.

A rendőrkapitányságon az egyenruhások náluk drogtesztet végeztek, amely mindkét személynél pozitív eredményt mutatott, ezért őket a nyomozók kábítószer birtoklása vétségének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A büntetőeljárásba bevont igazságügyi orvosszakértő szakvéleménye szerint a vitnyédi gépkocsivezető – a közúti rendőri ellenőrzésekor – bódult állapotban vezette autóját, így a nyomozók ismételten kihallgatták gyanúsítottként, immár járművezetés bódult állapotban vétsége elkövetése miatt.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a csornai rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldték meg a Győri Járási Ügyészségnek -  közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !