Azért gyújtotta fel az élettárásával közösen bérelt házat, hogy a nő oda ne tudjon visszatérni.

A Monori Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki azért gyújtotta fel az élettárásával közösen bérelt házat, hogy a nő oda ne tudjon visszatérni.

A vádirat szerint az elkövető élettárásával élt albérletben a Pilis külső területén lévő tanyán. 2021 év elejére az élettársak kapcsolata annyira megromlott, hogy a nő február 6-án délelőtt elköltözött a tanyáról. Az elkövető miután ezt észlelte, a délutáni órákban elhatározta, hogy felgyújtja a házat azért, hogy a nő oda ne is tudjon visszaköltözni.

A férfi először kivitte a házból a PB gázpalackot és áramtalanította a házat, majd 15 óra körüli időben egy öngyújtóval meggyújtotta az emeleti hálószobában a matracot. Ezután a földszinten éghető iratokat dobált szét és azokat is meggyújtotta. Ezt követően a korábban magához vett ingóságaival a pilisi vasútállomásra távozott.

A tűz következtében a földszint minden helyisége károsodott, míg a ház tetőtere és tetőszerkezete a tűz következtében megsemmisült. Az épületben közel tízmillió forintos kár keletkezett.

Az elkövető ellen a Monori Járási Ügyészség jelentős kárt okozó rongálás bűntette miatt emelt vádat.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !