Az Annahegyi pihenőben álló kamion rakteréből 18 karton motorolajt lopott el egy 31 éves férfi

Autós pihenőben parkoló kamion rakományát apasztotta a gyanú szerint az a 31 éves férfi, aki ellen most fejezték be a nyomozást az érdi rendőrök. Az év elején elkövetett lopás tettesét négy nap alatt azonosították és Bács-Kiskun megyében elfogták.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében emlékeztetett: 2022. január 29-én hajnalban akkor még ismeretlen tettesek egy, az Annahegyi pihenőben álló kamion rakteréből 18 karton motorolajt loptak. Az M0 autóút mentén lévő pihenőhelyeken visszatérően portyázó járőrök figyeltek fel egy világítás nélkül forgalommal szemben haladó kisteherautóra. Mire visszafordultak, a járművet gazdátlanul találták - a sofőr időközben eltűnt a sötétben, a raktér kannákkal és olajos dobozokkal volt tele. Tizenöt dobozt számoltak, a maradék kilencet a parkoló melletti árokban lelték meg eldobálva. A lopással okozott, közel 360 ezer forintos kár a rendőri beavatkozásnak köszönhetően megtérült.

Az érdi nyomozók az elkövetéshez használt jármű alapján egészen Bács-Kiskun megyéig jutottak, 2022. február 2-án hajnalban, egy kunszentmiklósi címen elfogták a korábbi bűncselekménye miatt bokáján nyomkövető technikai eszközt viselő N. Attilát. Kihallgatásán akkor azt állította, nem lopni érkezett olyan távolra otthonától, csak egy hirtelen ötlettől vezérelve döntött a kamion rakományának megcsapolása mellett. A munka és legális jövedelem nélküli férfi a zsákmány eladásából remélt bevételt.

Az Érdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt N. Attila ellen folytatott büntetőeljárást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !