A kezében maradt a tolvaj kabátja (videó)

A lopás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, akit a sértett fogásából úgy szabadult, hogy a kabátja a sértett kezében maradt.

A vádirat szerint a különös visszaeső férfi ittas állapotban Oroszlányban, az áruház tárolójában lezáratlanul hagyott 11.000,-Ft értékű kerékpárt, a rajta hagyott övtáskával együtt ellopta úgy, hogy a kerékpárt eltolta. Az elkövetési érték összesen 84.900,-Ft.

A  lopást észlelte a sértett, aki tolvaj férfi után eredt. Az elkövető futás közben eldobta a kerékpárt, az övtáska a kezében maradt, ezután a sértett tovább üldözte. Az elkövetőt menekülése közben megfogta néhány pillanatra a sértett, akinek fogásából a tolvaj úgy bújt ki, hogy a kabátja a sértett kezében maradt, ezt térfigyelő kamera rögzítette.   

A férfi később az övtáskát átkutatta,  a benne lévő pénztárcából 70.000,-Ft-ot kivett, majd az övtáskát és pénztárcát ismeretlen helyen eldobta. Az elkövető eldobott egy másik pénztárcát is a benne lévő 1.500,-Ft készpénzzel, és sértett személyes irataival, ezeket a sértett egy parkolóban megtalálta.

Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra ítélje, valamint kötelezze a sértett meg nem térült kára megfizetésére.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !