Ugrás a fő tartalomra

A bőrlehúzógép összeroncsolta a nő kézfejét, a munkáltató az áldozatot hibáztatta

A nagykőrösi rendőrök befejezték azt a 2020-ban indult büntetőügyet, amelyben egy baromfifeldolgozó üzemben megsérült nő munkahelyi balesetét vizsgálták. A gyanú szerint a munkáltatók felelősek a bőrlehúzógép okozta roncsolt kézfej miatt. Szerintük az áldozat - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Egy nagykőrösi baromfifeldolgozó üzemben 2020. június 30-án reggel történt munkahelyi baleset miatt indultak meg a rendőrök. Az üzemben egy 46 éves nőnek az egyik bőrlehúzó gép munka közben a jobb kézfejét „bekapta”, amelynek következtében 4 ujja és kézfeje súlyosan megsérült. A szabadszállási nőt sokkos állapotban vitték kórházba, az azonnali elsősegélynyújtást és orvosi ellátást követően.

A nagykőrösi rendőrök az eljárásban kirendelt szakértők véleményére alapozva megállapították, hogy az áldozat külső munkaadója, a 24 éves, szabadszállási R. Klaudia több ponton megszegte a munkavédelemi törvényt: az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés követelményei megvalósításának módját egyetlen írásos dokumentumban sem határozta meg, a foglalkozási szabályokat nem foglalta írásba, nem szabályozta le a munkavégzéssel kapcsolatos munkavédelmi intézkedések rendjét, nem készített munkavédelmi szabályzatot, a munkavédelmi szaktevékenység ellátására nem biztosított megfelelő képességgel rendelkező szakembert, nem végezte el a bőrlehúzó gép kockázatértékelését, nem vette figyelembe a sértett a baleset időpontjában a hajnali, illetve reggeli fáradságát, balesetveszélyes gépen végeztetett munkát, nem gondoskodott figyelmeztető jelzések elhelyezéséről, valamint annak ellenére bízta meg munkavállalóját, hogy a bőrlehúzó gép nem rendelkezett kezelési utasítással.

A 24 éves nőt maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségével gyanúsították meg. A kihallgatásán a terhére rótt bűncselekményt elismerte, de nyilatkozata szerint nem tudta, hogy azokról neki kellett volna gondoskodnia. Véleménye szerint a sértett a felelős, magának okozta a sérülést.

A nyomozók a szakértői vélemények alapján a baromfiüzem ügyvezetőjét, az 53 éves N. Pétert is maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségével gyanúsították meg. Védekezésében elmondta, hogy a sértett belenyúlt a gép mozgó alkatrészei közé, amiről oktatást, valamint gyakorlati tájékoztatás során határozott tiltást kapott. Véleménye szerint a bőrlehúzógép az üzembe helyezéskor, és a baleset idején is - rendeltetésszerű használat mellett - biztonságos üzemeltetésre alkalmas volt.

A Nagykőrösi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a 24 éves nővel valamint az 53 éves férfival szemben folytatott eljárást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nem ültek fel a provokációnak a somogyi rendőrök

Felvételt készített a velük szemben intézkedő rendőrökről egy közúti ellenőrzéssel érintett férfi és nő 2022. szeptember 24-én este Balatonszemesen. Az eseménysort rögzítő videót ezt követően – a testület tagjait becsmérlő üzenettel ellátva – a Youtube-ra is feltöltötték. A férfi esetében ez nem egyedülálló: Facebook oldalán több olyan bejegyzés, valamint képsorok is láthatóak, amelyek a rendőrökkel szemben szándékos és provokatív fellépésről tanúskodnak. A feltöltő a felvétel leírásában valótlanságokat állít. A tényleges történések szerint – amelynek jelentős része egyébként a felvételen is látszik/hallatszik – a jármű vezetője és utasa a többszöri felszólítás ellenére sem volt hajlandó személyazonosságát igazolni, emiatt a rendőrök mindkettőjüket előállították.  Az intézkedés a parancsnoki kivizsgálás alapján szakszerű és jogszerű volt. Molnár Gábor rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány az eseményeket követően köszönetét fejezte ki az intézkedésben résztvevő kollégáinak, aki

Holttestet találtak a rendőrök Újszásznál, a lakosság segítségét kérik

A rendőrség a lakosság segítségét kéri. A Szolnoki Rendőrkapitányság eljárást folytat ismeretlen személy rendkívüli halála miatt. A rendelkezésre álló adatok szerint 2022. július 30-án 15 óra 52 perckor, Újszász külterületén a Zagyva folyó és a 32-es számú főút 57. kilométerszelvénye közötti parkerdő területén egy holttestet találtak. Az elhunyt férfinél azonosításra alkalmas iratok nem voltak. Az elhunyt kb. 170 cm magas, 40-50 év körüli, normál testalkatú férfi. Az elhalt világoskék színű, Nike feliratú pólót, továbbá fekete színű – mindkét oldalon 2 db fehér csíkkal ellátott – térdnadrágot viselt. A Szolnoki Rendőrkapitányság kéri, hogy aki az ismeretlen férfi személyazonosságával kapcsolatban adattal, információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Szolnoki Rendőrkapitányságon, vagy hívja a 06-56-501-600 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, vagy tárcsázza a 112-es segélyhívó számot. Megosztás

Halálos baleset - Hátulról hajtott neki egy lovasfogatnak egy hajdúdorogi férfi

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy hajdúdorogi lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított a 3317-es úton haladt Hajdúnánás felé. A férfi tehergépkocsijával nem a forgalmi, illetve látási viszonyoknak megfelelően közlekedett és hátulról nekiütközött egy lovasfogatnak. A baleset következtében az autó vezetője könnyű, míg a fogat hajtója súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedett, később pedig a kórházban életét vesztette. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság. Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

A külseje miatt gúnyolták az iskolában a 11 éves gyürei kislányt, aki öngyilkos akart lenni

Gyürén egy 11 éves kislány lépett ki a vonat elé: iskolai zaklatások miatt akart véget vetni az életének.  Szomorú tragédia történt vasárnap Gyürén: egy kislány a nyílt pályán lépett ki a vonat elé, szándékosan. A 11 éves gyermeket életveszélyes állapotban szállították kórházba a baleset után, amit a monzdonyvezető már nem tudott elkerülni. A kislányt nagyszülei nevelték, az ismerőseik értetlenül álltak a tragédia előtt. Kiderült, hogy a gyermek iskolai zaklatások miatt akart véget vetni az életének - írta a Life . "A lába szilánkosra tört és súlyosan roncsolódott a koponyája" - mondta a Borsnak a kislány, Hanna nagypapája. Mint kiderült, a gyereket a külseje miatt bántották, többször sírva ment haza. "Bementem az iskolába, hogy a problémát jelezzem, de nem lett eredménye" - árulta el a nagypapa. A gyerek állapota még mindig kritikus Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Halálos baleset történt Sülysápnál

Fotó: Kókai önkéntes tűzoltó egyesület Halálos baleset történt kedden reggel Sülysáp közelében - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. Személyautó ütközött villás targoncának a Bagot és Sülysápot összekötő 3105-ös úton. A karambolban az autó 69 éves gyömrői sofőrje a helyszínen meghalt. A helyszínelés idejére az utat teljes szélességében lezárták a rendőrök. Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !