Ugrás a fő tartalomra

58 szúrással, illetve vágással végzett 73 éves áldozatával a 21 éves férfi

A 21 éves gyanúsított 58 szúrással, illetve vágással végzett 73 éves áldozatával tavaly. A Pest megyei vizsgálók a napokban adták át a nyomozati iratokat az ügyészségnek.

Hozzátartozója talált rá 2021. május 30-án este az idős férfi holttestére. Először csak a vért látta, majd a spejzbe lépve szembesült halott édesapja látványával. A monori utcát rövid idő alatt rendőri egységek lepték el. Az egyenruhások a helyszínt lezárták és biztosították, a nyomozók egy része végig látogatta a környéken lakókat, adatolt, a bűnügyi technikusok pedig lépésről lépésre haladva, nyomokat kutatva és rögzítve közeledtek a spejz felé.

A helyszíni intézkedések még javában tartottak, amikor néhány órával később a rendőrök már gyanították, kit kell elszámoltatniuk. Az akkor 20 éves K. Róbertet azonban hiába keresték minden lehetséges címen - elfogatóparancsot adtak ki ellene. Miközben visszatérően ellenőrizték rokonait, ismerőseit, 2022. június 1-jén 2 óra 20 perckor egy monori járőr jelentette: elfogta. Gépkocsizó járőrszolgálatot látott el, amikor a 4-es főúton egy távolsági fényszóróját lekapcsoló járművet vett észre szemből, amelynek egyik izzója nem működött. Megállította, igazoltatta a sofőrt, majd felismerte az anyósülésen utazó K. Róbertet - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az előállított férfit kihallgatták, beismerő vallomást tett. Azt állította, 2021. május 29-én délután összeveszett az idős férfivel, aki rátámadt, ő csak védekezésképp szúrta meg többször egy sniccerrel. Áldozata testét bevonszolta a spejzbe, újságpapírokat, és szemeteszsákot dobált rá, majd hozzátette: „bepánikoltam és menekültem onnan, aztán elvittem az autóját” - előtte azért magához vette a sértett mobiltelefonját és tárcáját, majd bezárta a bejárati-, és a teraszajtót.

Vérrel borított ruháját a közeli erdőben elégette, ahogy a nyugdíjas kocsiját is ott hagyta összetörve és egész éjszaka - otthonát elkerülve bolyongott.

A kirendelt igazságügyi orvosszakértő a támadáskor aktívan védekező áldozat testén 58 szúrt, illetve vágott sérülést talált: hármat az arc bal oldalán, ötöt az arc jobb oldalán; a nyak felső, illetve alsó harmadában 2-2-t; a nyak középső harmadában 7-t; a nyak hátsó felszínén 12-t; a bal vállon, illetve alkaron egyet-egyet; a bal kézen 3-t; a jobb vállon 7-t; a jobb felkaron 8-t; a jobb kézen 4-t; a mellkason kettőt, a háton pedig egyet. A nyaki vágások átmetszették a pajzsporcot, a gégeporcot, a nyaki izmokat, a bal oldali nyaki visszeret, valamint kisebb verőérágakat. A szakértő megállapította, hogy az idős férfi halálát a nyaki verő- és visszérsérüléshez társult vérvesztéses sokk, valamint a légembolizáció okozta szívmegállás okozta.

Az áldozat tárcájában talált bankkártyával K. Róbert ismerőse, a 31 éves K. Dávid kétszer próbált leemelni 100 ezer forintot, ám a hibás kód miatt a tranzakciók meghiúsultak. K. Dávidot csalás kísérlete bűntettével gyanúsították meg.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a jelenleg is letartóztatásban lévő K. Róberttel szemben a különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés, kifosztás bűntettének, valamint csalás kísérlete bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nem ültek fel a provokációnak a somogyi rendőrök

Felvételt készített a velük szemben intézkedő rendőrökről egy közúti ellenőrzéssel érintett férfi és nő 2022. szeptember 24-én este Balatonszemesen. Az eseménysort rögzítő videót ezt követően – a testület tagjait becsmérlő üzenettel ellátva – a Youtube-ra is feltöltötték. A férfi esetében ez nem egyedülálló: Facebook oldalán több olyan bejegyzés, valamint képsorok is láthatóak, amelyek a rendőrökkel szemben szándékos és provokatív fellépésről tanúskodnak. A feltöltő a felvétel leírásában valótlanságokat állít. A tényleges történések szerint – amelynek jelentős része egyébként a felvételen is látszik/hallatszik – a jármű vezetője és utasa a többszöri felszólítás ellenére sem volt hajlandó személyazonosságát igazolni, emiatt a rendőrök mindkettőjüket előállították.  Az intézkedés a parancsnoki kivizsgálás alapján szakszerű és jogszerű volt. Molnár Gábor rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány az eseményeket követően köszönetét fejezte ki az intézkedésben résztvevő kollégáinak, aki

Holttestet találtak a rendőrök Újszásznál, a lakosság segítségét kérik

A rendőrség a lakosság segítségét kéri. A Szolnoki Rendőrkapitányság eljárást folytat ismeretlen személy rendkívüli halála miatt. A rendelkezésre álló adatok szerint 2022. július 30-án 15 óra 52 perckor, Újszász külterületén a Zagyva folyó és a 32-es számú főút 57. kilométerszelvénye közötti parkerdő területén egy holttestet találtak. Az elhunyt férfinél azonosításra alkalmas iratok nem voltak. Az elhunyt kb. 170 cm magas, 40-50 év körüli, normál testalkatú férfi. Az elhalt világoskék színű, Nike feliratú pólót, továbbá fekete színű – mindkét oldalon 2 db fehér csíkkal ellátott – térdnadrágot viselt. A Szolnoki Rendőrkapitányság kéri, hogy aki az ismeretlen férfi személyazonosságával kapcsolatban adattal, információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Szolnoki Rendőrkapitányságon, vagy hívja a 06-56-501-600 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, vagy tárcsázza a 112-es segélyhívó számot. Megosztás

Halálos baleset - Hátulról hajtott neki egy lovasfogatnak egy hajdúdorogi férfi

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy hajdúdorogi lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított a 3317-es úton haladt Hajdúnánás felé. A férfi tehergépkocsijával nem a forgalmi, illetve látási viszonyoknak megfelelően közlekedett és hátulról nekiütközött egy lovasfogatnak. A baleset következtében az autó vezetője könnyű, míg a fogat hajtója súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedett, később pedig a kórházban életét vesztette. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság. Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

A külseje miatt gúnyolták az iskolában a 11 éves gyürei kislányt, aki öngyilkos akart lenni

Gyürén egy 11 éves kislány lépett ki a vonat elé: iskolai zaklatások miatt akart véget vetni az életének.  Szomorú tragédia történt vasárnap Gyürén: egy kislány a nyílt pályán lépett ki a vonat elé, szándékosan. A 11 éves gyermeket életveszélyes állapotban szállították kórházba a baleset után, amit a monzdonyvezető már nem tudott elkerülni. A kislányt nagyszülei nevelték, az ismerőseik értetlenül álltak a tragédia előtt. Kiderült, hogy a gyermek iskolai zaklatások miatt akart véget vetni az életének - írta a Life . "A lába szilánkosra tört és súlyosan roncsolódott a koponyája" - mondta a Borsnak a kislány, Hanna nagypapája. Mint kiderült, a gyereket a külseje miatt bántották, többször sírva ment haza. "Bementem az iskolába, hogy a problémát jelezzem, de nem lett eredménye" - árulta el a nagypapa. A gyerek állapota még mindig kritikus Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Halálos baleset történt Sülysápnál

Fotó: Kókai önkéntes tűzoltó egyesület Halálos baleset történt kedden reggel Sülysáp közelében - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. Személyautó ütközött villás targoncának a Bagot és Sülysápot összekötő 3105-ös úton. A karambolban az autó 69 éves gyömrői sofőrje a helyszínen meghalt. A helyszínelés idejére az utat teljes szélességében lezárták a rendőrök. Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !