Túl súlyosnak tartja a Törvényszék ítéletét a 12 év körüli fiúkat szexuálisan bántalmazó férfi

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként a 12 év körüli fiúkat szexuálisan bántalmazó vádlott büntetésének helybenhagyására tett indítványt.

Elsőfokon a Szolnoki Törvényszék járt el az ügyben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség vádirata alapján. Az elsőfokú ítélet szerint a vádlott baráti illetve családi kapcsolat által megismert két, szabadidejükben rábízott kiskorú fiút egy általa kitalált, nem létező titkos szervezetbe beléptette, majd emiatt kialakult félelmükben arra vett rá őket, hogy vele 2018 nyara és 2020 februárja között szexuális cselekményeket végezzenek. Ennek során a vádlott a telefonjával a fiúkról pornográf tartalmú felvételeket készített. Ezen kívül lakásában több mint 1000 fiatalkorúakról készült, szeméremsértő nyíltságú, esetenként szexuális cselekményt megörökítő fényképfelvételt töltött le az internetről és tárolt a laptopján. A házkutatás során a férfi lakásán 30 db működőképes éles lőszer is lefoglalásra került. A vádlott beismerte a cselekmények elkövetését, azt azonban tagadta, hogy a fiúkkal szemben erőszakot vagy fenyegetést alkalmazott volna.

A Szolnoki Törvényszék a vádlottat szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt 18 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra valamint végleges hatállyal eltiltásra ítélte bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását vagy gyógykezelését végezné.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője jelentett be fellebbezést az ítélet hatályon kívül helyezése, téves minősítés miatt továbbá enyhítés érdekében.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú ítélet megalapozott, a vádlott bűncselekményeinek minősítése  törvényes, a hosszú tartamú szabadságvesztés pedig arányos. A kiskorúak sérelmére elkövetett hasonló jellegű bűncselekmények nyugtalanító gyakorisága miatt annak enyhítése nem indokolt arra is tekintettel, hogy a vádlott hosszabb időszakon keresztül valósította meg cselekményeit a rábízott gyermekek sérelmére, amely súlyos mértékű traumatizáló hatással járt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !