Taxiból lőtt fiatalokra egy férfi Budapest belvárosában (videó)

Taxiból célzott haragosára, de egy gyorsétterem ablakát lőtte ki egy férfi a VII. kerületben. Az erzsébetvárosi rendőrök azonosították, majd őrizetbe vették a feltételezett elkövetőt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Egy erzsébetvárosi gyorsétteremből hívták a rendőrséget, mert valaki ­– feltehetően gumilövedékes fegyverrel­ – kilőtte az egyik ablakot. A lövedék lyukat ütött az üvegen, szerencsére nem sérült meg senki. A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitányság fegyveresen elkövetett garázdaság miatt indított eljárást.

Az adatgyűjtés során kiderült, hogy a tettes a gyorsétterem előtt álló fiatalokra célozhatott, akik elmenekültek a helyszínről, így a rendőrök őket tanúként keresték. A sértetteket azonosították. Kihallgatásukon elmondták, hogy az elkövető, aki egyikükre féltékeny volt, a taxiból kiszállva a közeli aluljáróig üldözte őket, és még egyszer elsütötte a gumilövedékes pisztolyt. A hátán találta el az egyik menekülőt, könnyű sérülést okozva.

A rendőrök sem józsefvárosi lakcímén, sem máshol nem akadtak a lövöldöző nyomára. Telefonon azonban elérték, ennek hatására a férfi feladta magát a VII. Kerületi Rendőrkapitányságon. A 29 éves S. Rudolfot fegyveresen elkövetett garázdaság, aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés bűntett, valamint rongálás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A gyanúsított beismerő vallomást tett.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !