Rendőrökre támadt egy 17 éves fiú Hajdú-Bihar megyében

A bíróság mindenben egyetértett a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség letartóztatásra irányuló indítványával - olvasható a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleményében.

A megalapozott gyanú szerint egy fiatal férfi 2022. augusztus 2-án, este, egy Hajdú-Bihar megyei kisvárosban található sportcsarnok előtt, ittas állapotban kiabált és eközben ismétlődően a kapun lévő táblát ütötte, amely ennek következtében beszakadt. A rendőrök felszólították a fiatalt cselekményének abbahagyására, aki erre felemelt kezekkel fenyegetően megindult feléjük, és bántalmazással fenyegette őket. A rendőrök testi kényszert alkalmaztak a fiatalkorúval szemben megbilincselése érdekében, aki ennek során az egyik rendőrt a ruházatánál fogva rángatta, és elszakította a szolgálati ingét.

Amikor a rendőrök a földre vitt fiatalkorút próbálták megbilincselni, az elkövető továbbra is szabadulni akart, többször megrúgta az egyik rendőr fejét és felsőtestét, miközben kiabálva káromkodott, valamint ismétlődően bántalmazással fenyegette a rendőröket, egyiküket azzal is, hogy később meg fogja találni, mert tudja, hogy hol lakik.

A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét és hivatalos személy elleni erőszak bűntette, valamint könnyű testi sértés és garázdaság vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki a 17 éves fiatalt.

A gyanúsított terhére rótt bűncselekmény jellege és az elkövető életvitele miatt a folyamatban lévő eljárásban a terhelt jelenléte csak személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés elrendelésével biztosítható. Az ügyészség álláspontja szerint a letartóztatást indokolja, hogy a nevelésbe vett fiatalkorú a lakásotthonból 2021-ben összesen 176 napot volt szökésben, idén 6 eltűnési esetben szerepelt, rendszeresen fogyaszt alkoholt és bódító hatású szereket, az oktatásban nem vesz részt, és munkahellyel sem rendelkezik, így szőkésétől, elrejtőzésétől kell tartani.

A nyomozó ügyészség indítványával egyezően a Debreceni Járásbíróság mai végzésével a gyanúsított letartóztatását elrendelte.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !