Ugrás a fő tartalomra

Prostitúcióra kényszerítettek egy gondnokság alatt álló állapotos nőt Budapesten

Illusztráció
A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy házaspárral és egy női társukkal szemben, akik egy pesterzsébeti ingatlanban bántalmazással és fenyegetéssel prostitúcióra kényszerítettek egy cselekvőképességet korlátozó gondokság alatt álló várandós nőt. 

A vádirat szerint a vádlottak közül a 35 éves férfi és 29 éves felesége egy XX. kerületi házban éltek. Az ügy harmadik vádlottja, egy 33 éves nő prostituáltként dolgozott, és a házaspártól bérelt egy lakrészt, ahol a vendégeit fogadta.

A házaspár 2016. év környékén ismerkedett meg a cselekvőképességet korlátozó gondokság alatt álló sértettel. A sértett az ezt követő években többször ellátogatott a házaspár XX. kerületi házába azért, hogy a férfi testvérével találkozzon, a kapcsolatuk azonban 2019. évben megszakadt.

2019 májusában a sértett a gondnoka számára is elérhetetlenné vált, ezért a gondnok bejelentése alapján a rendőrség elrendelte a nő körözését. A két vádlott nő 2019 novemberében a VIII. kerületben összetalálkozott a sértettel, majd kihasználva a lehetőséget, beültették egy autóba és a pesterzsébeti ingatlanba vitték.

Ezt követően a vádlottak a sértett kiszolgáltatott helyzetével visszaélve, a nőt erőszakkal és fenyegetéssel prostitúcióra kényszerítették. A sértettet regisztrálták egy szexuális szolgáltatást kínáló internetes oldalon, ahova róla készített fényképeket töltöttek fel. A hirdetésre jelentkező ügyfelekkel minden esetben a vádlottak egyeztettek időpontot, ők szabták meg az ellenszolgáltatás összegét és ők vették át a pénzt az ügyfelektől, amit ezután a saját megélhetésükre fordítottak. Amikor a sértett ellenkezett, illetve közölte, hogy nem akarja folytatni a szexmunkát, a vádlottak bántalmazták, valamint mivel tudtak arról, hogy a nő állapotos, azzal fenyegették, hogy elveszik a gyerekét. Mindemellett a vádlottak folyamatosan felügyelték és ellenőrzésük alatt tartották a sértettet, elvették az iratait, a telefonjából kivették a SIM kártyát, rázárták az ajtót, és soha nem hagyták egyedül az ingatlanban.

A sértett 2019. december 11-én végül az egyik vendégétől kért segítséget, elmondta neki a valós nevét és azt, hogy kényszer hatására végzi a szexmunkát. A férfi bejelentést tett a rendőrségen. A vádlottak ezután még aznap inaktiválták a sértett internetes profilját, majd a nőt gépkocsival Szabadegyházára vitték, és ott magára hagyták.

A Fővárosi Főügyészség a három vádlottal szemben minősített emberkereskedelem bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra, és velük szemben fegyházbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozza.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nem ültek fel a provokációnak a somogyi rendőrök

Felvételt készített a velük szemben intézkedő rendőrökről egy közúti ellenőrzéssel érintett férfi és nő 2022. szeptember 24-én este Balatonszemesen. Az eseménysort rögzítő videót ezt követően – a testület tagjait becsmérlő üzenettel ellátva – a Youtube-ra is feltöltötték. A férfi esetében ez nem egyedülálló: Facebook oldalán több olyan bejegyzés, valamint képsorok is láthatóak, amelyek a rendőrökkel szemben szándékos és provokatív fellépésről tanúskodnak. A feltöltő a felvétel leírásában valótlanságokat állít. A tényleges történések szerint – amelynek jelentős része egyébként a felvételen is látszik/hallatszik – a jármű vezetője és utasa a többszöri felszólítás ellenére sem volt hajlandó személyazonosságát igazolni, emiatt a rendőrök mindkettőjüket előállították.  Az intézkedés a parancsnoki kivizsgálás alapján szakszerű és jogszerű volt. Molnár Gábor rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány az eseményeket követően köszönetét fejezte ki az intézkedésben résztvevő kollégáinak, aki

Halálos baleset - Hátulról hajtott neki egy lovasfogatnak egy hajdúdorogi férfi

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy hajdúdorogi lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított a 3317-es úton haladt Hajdúnánás felé. A férfi tehergépkocsijával nem a forgalmi, illetve látási viszonyoknak megfelelően közlekedett és hátulról nekiütközött egy lovasfogatnak. A baleset következtében az autó vezetője könnyű, míg a fogat hajtója súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedett, később pedig a kórházban életét vesztette. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság. Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Holttestet találtak a rendőrök Újszásznál, a lakosság segítségét kérik

A rendőrség a lakosság segítségét kéri. A Szolnoki Rendőrkapitányság eljárást folytat ismeretlen személy rendkívüli halála miatt. A rendelkezésre álló adatok szerint 2022. július 30-án 15 óra 52 perckor, Újszász külterületén a Zagyva folyó és a 32-es számú főút 57. kilométerszelvénye közötti parkerdő területén egy holttestet találtak. Az elhunyt férfinél azonosításra alkalmas iratok nem voltak. Az elhunyt kb. 170 cm magas, 40-50 év körüli, normál testalkatú férfi. Az elhalt világoskék színű, Nike feliratú pólót, továbbá fekete színű – mindkét oldalon 2 db fehér csíkkal ellátott – térdnadrágot viselt. A Szolnoki Rendőrkapitányság kéri, hogy aki az ismeretlen férfi személyazonosságával kapcsolatban adattal, információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Szolnoki Rendőrkapitányságon, vagy hívja a 06-56-501-600 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, vagy tárcsázza a 112-es segélyhívó számot. Megosztás

A külseje miatt gúnyolták az iskolában a 11 éves gyürei kislányt, aki öngyilkos akart lenni

Gyürén egy 11 éves kislány lépett ki a vonat elé: iskolai zaklatások miatt akart véget vetni az életének.  Szomorú tragédia történt vasárnap Gyürén: egy kislány a nyílt pályán lépett ki a vonat elé, szándékosan. A 11 éves gyermeket életveszélyes állapotban szállították kórházba a baleset után, amit a monzdonyvezető már nem tudott elkerülni. A kislányt nagyszülei nevelték, az ismerőseik értetlenül álltak a tragédia előtt. Kiderült, hogy a gyermek iskolai zaklatások miatt akart véget vetni az életének - írta a Life . "A lába szilánkosra tört és súlyosan roncsolódott a koponyája" - mondta a Borsnak a kislány, Hanna nagypapája. Mint kiderült, a gyereket a külseje miatt bántották, többször sírva ment haza. "Bementem az iskolába, hogy a problémát jelezzem, de nem lett eredménye" - árulta el a nagypapa. A gyerek állapota még mindig kritikus Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Halálos baleset történt Sülysápnál

Fotó: Kókai önkéntes tűzoltó egyesület Halálos baleset történt kedden reggel Sülysáp közelében - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. Személyautó ütközött villás targoncának a Bagot és Sülysápot összekötő 3105-ös úton. A karambolban az autó 69 éves gyömrői sofőrje a helyszínen meghalt. A helyszínelés idejére az utat teljes szélességében lezárták a rendőrök. Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !