Ugrás a fő tartalomra

Plüss hátizsákba rejtett téglával támadt a dohánybolti eladóra

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség büntetése súlyosítását indítványozta annak a vádlottnak, aki gyermek hátizsákba rejtett téglákkal támadt rá egy dohánybolti eladóra.

A Debreceni Törvényszék előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a vádlottat azzal, hogy legkorábban 25 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet szerint az italozó életmódot folytató, többszörösen büntetett előéletű 25 éves elkövető Németországból – súlyos bűncselekmények elkövetése miatt - történő hazaköltözését követően a szülei házában élt. Mivel állandó munkahellyel és rendszeres jövedelemmel nem rendelkezett, ezért elhatározta, hogy akár erőszak alkalmazásával is pénzt vagy más értéktárgyat fog szerezni. Célja véghezvitele érdekében magához vett egy plüss anyagból készült gyermek hátizsákot, melyben elhelyezett három darab téglát, majd kerékpárral átment a szomszéd településre. A bűncselekmény elkövetésére egy dohányboltot szemelt ki magának, mert tisztában volt azzal, hogy a járványhelyzet miatt ott egyszerre csak egy személy tartózkodhat. Megvárta amíg az előző vásárló elhagyja az üzletet, majd besétált és cigarettát kért. Ezt követően azonnal kihasználta a kínálkozó lehetőséget, és a neki hátat fordító gyanútlan nőt a téglákkal megrakott hátizsákkal közepes erővel fejen ütötte, aki ettől a földre esett. A férfi a földön fekvő, erősen vérző sértettet tovább bántalmazta, a hátizsákban lévő téglákkal közepes erővel legalább még további négy ütést mért a fejére. A vádlott látva a sértett folyamatos védekezését, valamint segítség kérését, végül felhagyott a bántalmazással és a hátizsákot hátrahagyva pénz és egyéb értéktárgy nélkül elmenekült a helyszínről. A rendőrök a rokonainál rejtőzködő elkövetőt 1 nappal később elfogták.

Az ítélet ellen az ügyészség a vádlott terhére, a különös kegyetlenség, mint minősítő körülmény megállapítása és a büntetés súlyosítása érdekében, az elkövető és védője pedig elsődlegesen felmentés, másodlagosan a bűncselekmény téves minősítése és a büntetés mérséklése érdekében fellebbezett.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség az ítélőtáblához intézett indítványában kifejtette, hogy a vádlott mindvégig céltudatosan cselekedett, tettét egyértelműen a pénzszerzés motiválta. Tisztában volt azzal, hogy a bűncselekmény elkövetéséhez használt eszköz alkalmas emberi élet kioltására, ugyanis egy hónappal korábban hasonló módon követett el bűncselekményt Németországban, melynek sértettje a bántalmazás következtében elhunyt.  Erre tekintettel a felmentést, valamint az enyhébb minősítést célzó védelmi fellebbezések nem megalapozottak.

A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint a vádlott gátlástalan módon, brutálisan bántalmazta a gyanútlan nőt, ezért cselekménye nemcsak előre kitervelten és nyereségvágyból, hanem különös kegyetlenséggel elkövetettként is minősül. A vádlott többszörösen büntetett előélete, az elkövetett cselekmény jellege és módja azt indokolja, hogy hosszabb idő eltelte után lehessen csak feltételes szabadságra bocsátani, ezért súlyosabb büntetés kiszabásának van helye.

Az ügyészségi és védelmi fellebbezések alapján másodfokon a Debreceni Ítélőtábla dönt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy benzinkúton elhagyott nagyobb összegű készpénzt megtalálta, magával vitte és azt a hatóságon nem adta le

A Győri Rendőrkapitányság jogtalan elsajátítás vétsége megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok alapján , vélhetően a képen látható férfi gyanúsítható azzal, hogy 2022. szeptember 25-én 12 óra körül Győrben, a Szent István úton lévő egyik benzinkúton elhagyott nagyobb összegű készpénzt megtalálta, magával vitte és azt a hatóságon nem adta le. A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható személyt felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Győri Rendőrkapitányságon (Győr, Zrínyi utca 54.), illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámát, illetve bejelentés tehető a 112-es központi segélyhívón is. (Fotó: police.hu) Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Videón, ahogyan egy Chevrolet elgázol egy kerékpárost

A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya eljárást folytat segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt. A rendelkezésre álló adatok alapj án egy ismeretlen személy 2022. november 9-én 17 óra 5 perckor Győrben, a Jedlik Ányos híd felől a Híd utca, Töltésszer utca kereszteződésénél lévő körfogalom irányába közlekedett feltehetően egy szürke színű Chevrolet Lacetti kombi típusú személygépkocsijával. Haladása során a járművezető a körforgalom előtt - a kamerafelvétel alapján – észlelte, hogy a számára nem biztosított elsőbbséget egy kerékpáros fiatalember, aki a Híd utca felől hajtott a kijelölt gyalogátkelőhelyre. A sofőr a járművét lefékezte, azonban ennek ellenére a biciklisnek érintőlegesen nekiütközött és őt fellökte, aki ezt követően visszaült a kerékpárjára és tovább haladt. A balesetet észlelve az ismeretlen vezető megállt, de segítségnyújtás nélkül a helyszínt elhagyta. A baleset következtében a 13 éves kerékpáros fiú megsérült Megosztás

A gödöllői rendőrök elfogták a fiatalokból álló bűnbandát

A gödöllői rendőrök elfogták azt a fiatalokból álló bűnbandát, akik a gyanú szerint kocsikat törtek fel, építkezések területére másztak be és vitték, amit csak bírtak - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Az első bejelentés 2022 szeptemberében érkezett a segélyhívóra, amikor egy Kistarcsán leparkolt kisbuszt törtek fel az akkor még ismeretlenek, három országúti versenykerékpárnak, akkumulátornak, ruháknak és sportfelszereléseknek kélt lába, a sértett becslése szerint több mint 1,5 millió forint kár érte. Ezt követően sorra érkeztek gépkocsi feltörésekről és lopásról bejelentések a környező településekről. Volt ahonnan csak egy bicskát sikerült lenyúlni, volt, amikor egy nyitott autóval egyszerűen csak elhajtottak a helyszínről. A nyomozás jelenlegi adatai szerint az elkövetők novemberi elfogásáig 11 bűncselekményt követtek el. A gödöllői zsaruk talpaltak az információk és nyomok után, a helyszíneken mindenre kiterjedő szemlét tartottak, adatokat gyűjtöttek, akit csak lehetett m

Arra vette rá a barátnőjét, hogy más férfiakkal szexuális cselekményt végezzen

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával egyezően a bíróság súlyosította annak a férfinak a büntetését, aki arra vette rá a barátnőjét, hogy más férfiakkal szexuális cselekményt végezzen. A jogerős ítéleti tényállás szerint a férfi hamis közös jövőkép ígéretével rábeszélt egy fiatal lányt, hogy Ausztriában, majd Svájcban különböző bárokban prostitúciós tevékenységet folytasson. A lány az ebből származó jövedelmének nagy részét személyesen vagy postai úton a férfinak adta át. Egy idő után a lány azonban közölte, hogy a tevékenységet abba akarja hagyni, ekkor a férfi bántalmazta, megfenyegette. A lány 2014-ben jelentette fel a férfit Magyarországon. A férfi azért, hogy a külföldről érkező nagy összegű utalások eredetét leplezze, rávette családtagjait (édesanyját és testvéreit), hogy a külföldről nevükre utalt pénzt felvegyék és neki átadják. A férfi 2009 októbere és 2014 augusztusa között ily módon több, mint 12 millió forintnak megfelelő svájci frankhoz jutott hozzá. A férfi ez

Szökött fogolyt keresnek a nógrádi rendőrök

A Szécsényi Rendőrkapitányság folytat eljárást fogolyszökés vétség elkövetésének gyanúja miatt Oláh Norbert ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a 20 éves férfi 2022. november 20-án a délutáni órákban a lábára helyezett nyomkövető eszközt levágta, majd a házi őrizet helyéül kijelölt szécsényi lakóhelyéről ismeretlen helyre távozott. A Szécsényi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Szécsényi Rendőrkapitányságon (3170 Szécsény, Rákóczi út 66.) személyesen, telefonon a 06-32-372-255-ös hívószámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, vagy hívja a 112-es központi segélyhívószámot. (Fotó: police.hu) Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !