Nem kapta vissza lemondott szállásának díját, ezért először „rabul ejtette” vendéglátója kerékpárját, majd 80 tányérját zúzta apró darabokra

A 40 éves zalaszentgróti nő ellen rongálás miatt nyomoztak a ceglédi rendőrök - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A három éjszakát kettőre apasztotta, majd jelezte albertirsai szállásadójának, hogy kéri vissza a különböztet. A tulaj először beleegyezett, majd többszöri noszogatás után sem történt semmi, ami egyre inkább bosszantotta a nőt. Végül kettejük nézeteltérése odáig fajult, hogy a nő szobájába zárta a tulajdonos kerékpárját és közölte, addig nem adja vissza, amíg meg nem kapja pénzét. A férfi nem engedett, hajlandóságot sem mutatott a vita rendezésére, a nőnél - elmondása szerint - ekkor pattant el a cérna. Elégedetlenségének és dühének látványosabban adott hangot, tányérokat kezdett földhöz vagdosni. Ripityára törte az udvaron, majd miután célját nem érte el, a raktárban folytatta. Mire végzett, egy halom szemét lett 80 tányérból, 6 üvegpohárból és 10 csészéből. A kárt 87.100 forintban jelölte meg a tulajdonos.

Az asszony nem vitatta tettét, ám azt tagadta, hogy bűncselekményt követett el. Állítása szerint nem a károkozás volt a célja, hanem az, valamilyen formában rákényszerítse szállásadóját járandósága visszafizetésére, mert anélkül nem tudott volna hazautazni.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt ellene folytatott nyomozást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !