Ugrás a fő tartalomra

Nem csalt a nyomozók megérzése, amikor egy eltűnési ügy körülményeit gyanúsnak vélték

Nem csalatkoztak megérzésükben a Pest megyei nyomozók, amikor egy eltűnési ügy körülményeit gyanúsnak vélték - emberölést állapítottak meg. Az áldozatot kihantolták, a tettes azóta is letartóztatásban van - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Hetekig talpaltak, miután egy 49 éves nő hozzátartozója 2021 januárjában bejelentette, féltestvéréről hónapok óta semmit nem tud, elérhetetlen. A rendőrök már az ilyenkor szokásos körözési eljárás elején gyanúsnak vélték az eltűnés körülményeit, de a tisztázásra közel egy hónapot várni kellett. Nem a nyomozóknak, mert ők felkutatták és kikérdezték a nő ismerőseit, kapcsolatait, górcső alá vették lakókörnyezetét, és elszámoltatták volt élettársát. A. Károly első magyarázata szerint 2020 nyarán megromlott kapcsolatuk, az asszony elhagyta, azóta semmit nem tudott róla.

Mások szerint azonban még novemberben is együtt éltek, ráadásul a nő holmijait, személyes tárgyait közös veresegyházi lakásukban találták meg a rendőrök. Szembesítve az ellentmondásokkal, a férfi egy másik, a korábbival semmilyen egyezőséget nem mutató magyarázattal állt elő volt párja eltűnéséről: öngyilkos lett.

Vallomása szerint 2020 késő őszén arra ébredt hajnalban, hogy a nő felakasztotta magát. Megriadt, amikor a konyhában meglátta, ezért kivonszolta a testet és egy gödörbe rejtette. Erről részletesen beszélt, ám a nő halálának körülményeiről továbbra is ködösített és tagadta, hogy abban bárminemű része lett volna.

A lakásuk közelében lévő helyszínt 2021. február 5-én a rendőrök a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársaival, valamint speciális eszközökkel kiegészülve vették körbe. Az elhullott állatok sírhelyéül szolgáló gödörből kora hajnalig több köbméternyi földet kellett kikotorni, mire egy ló teteme alól felbukkant egy emberi testrészt. A holttest kihantolását követő helyszíni vizsgálatok tovább erősítették a rendőrök korábbi gyanúját: az elhunyt nagy valószínűséggel nem önkezével vetett véget életének.

A történtek és az elsődleges szakértői vélemény adataival szembesülve A. Károly megtört és beismerte: legutolsó, 2020. november 5-ei veszekedésük alkalmával lefejelte, majd bakanccsal halálra rugdosta áldozatát. Testét pokrócba tekerte, begurította a gödörbe, majd gallyakkal és hulladékokkal befedte. A férfi azt is elmondta: közel négy esztendős kapcsolatuk nem volt felhőtlen, főként párja italozó, munkakerülő módja miatt marakodtak. Volt, hogy a verbális adok-kapok fizikai erőszakkal párosult, egyszer eltörte a karját. Hozzátette: a bántalmazással magát védte, mivel az asszony rátámadt, akár késsel is.

A soron kívül elvégzett boncoláskor a holttesten számos külsérelmi nyomot találtak, a sérülések bántalmazásból eredtek. Az igazságügyi orvosszakértők kijelentették: az áldozat fejét, felsőtestét, valamint alsó végtagjait nagy erejű erőbehatások érték. Azt nem lehetett egyértelműen megállapítani, hogy eszközzel, vagy anélkül okozták a sérüléseket, de egyértelmű volt, hogy bántalmazásból erednek. A sorozatos bordatörések, a szilánkos lapockatörés, a térdhajlati és bokasérülések mellett a légcsőben fogmaradványokat találtak.

A gyanúsítottat is igazságügyi szakértői vizsgálatnak vetették alá. Ennek eredménye szerint A. Károly nem szenved elmezavarban, tudatzavarban, vagy értelmi fogyatékosságban. Tettével, annak következményeivel tisztában volt és van. Büntethetőséget megszüntető ok nincs.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai az azóta is letartóztatásban lévő A. Károly ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás összes szükséges eljárási cselekményét elvégezték, az iratokat átadták az ügyészségnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A rendőrség 300 000 forintot fizet annak, aki olyan információval szolgál, ami Szalai András elfogását eredményezi

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 300 000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Szalai András elfogásának elősegítése érdekében. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Győri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Életvédelmi Alosztálya körözési eljárást folytat. Továbbá a Győri Törvényszék Büntetésvégrehajtási Csoportja szintén elfogatóparancsot bocsátott ki Szalai András magyar állampolgár ellen orgazdaság bűntette, zsarolás bűntettének kísérlete és egyéb bűncselekmények elkövetése miatt. Nevezett személy felkutatására tett intézkedések ezidáig eredményre nem vezettek, elfogása nem valósult meg. A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 300 000 forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki Szalai András felkutatását közvetlenül elősegítő olyan információval szolgált, ami az elfogását eredményezi. A rendőrség a nyomravezető szem

Razzia indul a magyar utakon: ezekre a sofőrökre vadásznak a rendőrök

A rendőrök 2022. augusztus 8-14. között fokozottan ellenőrzik a megengedett legnagyobb sebesség betartását Magyarország közútjain - közölte az ORFK Kommunikációs Szolgálata. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) 2022. augusztus 8-14. között Speed elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozik. A rendőrség Magyarország egész területén fokozott sebességellenőrzést végez. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

A monori vasútállomáson támadt 16 éves áldozatára két 23 éves fiatal

A monori vasútállomáson támadt áldozatára két 23 éves fiatal, a helyi rendőrök néhány óra alatt elfogták őket - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Gombán töltötte a napját barátnőjével egy 16 éves budapesti fiú 2022. augusztus 3-án. Kora este a monori vasútállomásra ment, ahol a hazafelé induló vonatra várva, egyszer csak két ismeretlen férfi lépett oda hozzá. Záporoztatták felé kérdéseiket és felszólításaikat, fenyegették a tinédzsert, miközben értékeit követelték. A sértett félelmében odaadta támadóinak a nála lévő 2000 forintot és a mobiltelefonját, a két férfi azzal távozott a helyszínről. A monori nyomozók a tudomásukra jutott információk birtokában indultak a két férfi nyomába, néhány órával később egyikük, a gombai D. Arnold kezén kattant a bilincs, F. Tiborért monori tartózkodási helyére mentek, lakásán előkerült a zsákmányolt okostelefon - lefoglalták. Előállításukat kihallgatásuk követte. Egybehangzóan tagadták bűnösségüket, a 23 éves F. Tibor panasszal élt a gyanúsí

Eltűnt Rituper Dávid, a 14 éves fiút július 11-én látták utoljára

A rendőrök a lakosság segítségét kérik. A Bonyhádi Rendőrkapitányságon körözési eljárást folytatnak Rituper Dávid eltűnése kapcsán. A 14 éves fiú, aki a kétyi Gyermekotthon gondozottja 2022. július 11-én engedély nélkül távozott, azóta tartózkodási helye ismeretlen, életjelet nem ad magáról. A képen látható Rituper Dávid körülbelül 165 centiméter magas, vékony testalkatú, barna rövid hajú, barna szemű, jobb keze mutató ujja amputált. Eltűnéskori ruházata nem ismert. A bonyhádi rendőrök kérik, hogy aki a keresett személy jelenlegi tartózkodási helyéről információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Bonyhádi Rendőrkapitányságon, hívja a 0674550-950-es számot, vagy tegyen bejelentést – akár névtelensége megőrzése mellett – a 0680555111 Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es központi segélyhívó telefonszámon. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Száguldozva menekült a rendőrök elől az embercsempész, nekiment egy rendőrautónak is, végül egy árokba csapódott

Ceglédtől Üllőig követtek és próbáltak megállítani a rendőrök egy teherautót, amely száguldozva akarta elkerülni az intézkedést. Nekiment egy rendőrautónak is, végül egy árokba csapódott. A raktérben 20 migráns tartózkodott - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Gyorsan hajtott a Cegléd, Pesti úton egy teherautó, a sebességmérést végző rendőrök e miatt akarták megállítani. A sofőr azonban gázt adott és egyre nagyobb fokozatra kapcsolva menekült. A rendőrök követték a rendőri intézkedés elől a 4-es főúton száguldó teherautót. Pilis térségében elvesztette uralmát járműve felett és az útpadkára sodródva megállt. Amikor a rendőrök közelebb értek gázt adott és nekiütközve az egyik szolgálati autónak ismét menekülőre fogta - rendőr nem sérült. A 4. számú főúton nagy sebességgel haladt a főváros felé, amikor a 29-es kilométerszelvényben, egy körforgalomból kihajtva újra elvesztette uralmát a jármű felett és az árokba csapódott. A teherautó 49 éves, budapesti sofőrjét elfogták, a raktér