Megütött egy nőt a dohányboltnál, majd azzal fenyegette, hogy egy baltával levágja a feját

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt a Tatabányai Járási Ügyészség indítványára a bíróság  elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki baltával és tapétavágó késsel hadonászott.

A megalapozott gyanú szerint a férfi egy tatabányai dohányboltnál ittasan egy négy főből álló társasággal kötekedett. Eközben egy nőt megütött, aki a földre esett. A férfi a megütött nőt azzal fenyegette meg, hogy hozza a baltát és levágja a fejét. Két férfi a nő segítségére kelt, őket az elkövető szintén fejük levágásával fenyegetett. A férfi ezután a gépkocsiból kivett egy fejszét, majd ijesztgetés céljából a társaság felé hadonászott. miközben azt üvöltötte, hogy „most meghaltok!”.

Rövid idő elteltével a férfi ismét kiabált, ezért többen köré álltak. Az elkövető  egy tapétavágó késsel az egyik férfi nyaka irányába vágott, miközben azt kiabálta neki, hogy „most meghalsz”.  A sértett férfi a nyaka elé tette kezét védekezés céljából, ezért a kés nyolc napon belül gyógyuló sebet ejtett, de a cselekmény alkalmas volt súlyosabb sérülés okozására.  

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2022. július 27-én más sértettek sérelmére súlyos testi sértés bűntettének kísérletét és rongálás vétségét is elkövette, erőszakos többszörös visszaesőnek minősül.

Az ügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében.

A végzést az ügyész tudomásul vette, míg az elkövető és védő fellebbezett, így a döntés nem végleges - olvasható a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !