Még csak 17 éves, de már notórius tolvaj a veszprémi fiatalember

​​​​​​​

A Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte a 17 éves veszprémi fiatalember ellen folytatott vizsgálatot.

Egy víkendház tulajdonosa tett bejelentést arról, hogy 2022. március 27-én éjjel valaki bement a Veszprém külterületén álló telkére. A behatoló kifeszítette a kerítéskaput, leszerelte az udvaron parkoló autója rendszámtábláit, majd egy motoros láncfűrészt, szerszámkészletet, valamint egyéb eszközöket készített a kapu mellé. Elvinni azonban nem tudta azokat, ugyanis a sértett megzavarta a tolvajt, aki így is több mint tízezer forint kárt okozott a rongálással. 

A környékről egy másik hétvégiház-tulajdonos is bejelentést tett 2022. április 15-én hasonló cselekményről. Ez alkalommal az elkövető az ingatlan ablakát törte be, majd onnan láncfűrészt, kézi szerszámokat és kenőanyagokat vitt el. Ezen túl a tettes az udvaron álló járművet is megrongálta, és egy másikról a rendszámot ellopta. A sértettnek a rongálással és a lopással összességében több mint százezer forintos kárt okozott az ismeretlen személy.  

A széleskörű adatgyűjtés eredményeként a nyomozók egy, a környéken lakó fiatalkorút számoltatták el, akinek lakóhelyén a rendőrök megtalálták az üresen álló hétvégi házból ellopott szerszámok és a motoros fűrészt. Később azt a tulajdonosának az egyenruhások vissza is adták.

Nem ezek voltak csak a fiatalember terhére róható bűncselekmények, ugyanis kiderült, hogy egy helyi drogériából 2022. március 22-én parfümöket és egyéb kozmetikai termékeket is eltulajdonított, amivel hatvanezer forintot meghaladó kárt okozott.

A nyomozók a 17 éves férfit lopás bűntette és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A Veszprémi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !