Leves és főétel mellé egy késes támadó

Ebédrendelés közben kértek segítséget egy fővárosi rendőrtől - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Egy férfi késsel a kezében lépett egy gyalogoshoz a XX. kerület Ady Endre utcában. Megfenyegette, majd majd késsel a kezében pénzt követelt tőle. 

A sértett nem teljesítette a követelést, és ellökte magától a támadót. Ezután az elkövető bement egy közeli lottózóba, és az ott tartózkodó egyik férfitól követelt pénzt, miközben őt is késsel fenyegette. A férfi a szúrások elől elhajolt, ezért a támadó arcon ütötte, majd az üzletből kiment. A férfinek sérülése nem keletkezett.

A két sértett meglátta a támadás közelében lévő kifőzde előtt parkoló rendőrautót, ezért bementek az üzletbe segítséget kérni. Az ebédért sorban álló rendőr azonnal a két megtámadott személy segítségre sietett. A személyleírás alapján utolérte az elkövetőt, miközben erősítést kért a XX és XXIII. Kerületi Rendőrkapitányság kollégáitól.

A 39 éves Sz. Attilát 10 percen belül elfogták, majd lefoglalták tőle a bűncselekményekhez használt konyhakést. A férfit kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett kísérlete és kétrendbeli súlyos testi sértés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, melyet a bíróság elrendelt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !