Letartóztatásban a csaló csábító

A szekszárdi nyomozók kitartó munkájának köszönhetően egy nigériai férfi és két magyar nő bűnös tevékenységére derült fény - közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Egy 50 éves faddi nő tett bejelentést, hogy egy társkereső alkalmazáson keresztül összeismerkedett egy férfivel, aki török építészmérnöknek adta ki magát. Körülbelül 1 hónapig írogattak egymásnak, majd a férfi azt állította, hogy egy nagy értékű csomagot küldött a bejelentőnek. Rábírta a nőt, hogy a csomag behozatali vámjaként egy általa megadott pénzintézetnél vezetett bankszámlára és névre fizessen be 352.000 forintot, aminek ő eleget is tett.

A csomag nem érkezett meg és a férfi is elérhetetlenné vált.

Az ügyben a szekszárdi rendőrök nyomozni kezdtek és eljutottak a bankszámla tulajdonosához, egy 51 éves budapesti nőhöz. Megállapították, hogy a számlaszámára több hasonló befizetés is érkezett más károsultaktól több, mint 3 millióforint értékben.

A nyomozók a nőt gyanúsítottként hallgatták ki pénzmosás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Ennek során beismerő vallomást tett és elmondta, hogy a számlanyitásra egy magyar nő és egy afrikai férfi vette rá. A számlán lévő pénzt a későbbiekben a magyar nőnek kellett átadnia.

A bűnügyesek a továbbiakban azt is megállapították, hogy az 51 éves nőnek más bankoknál is voltak bankszámlái, melyekre 20 és 30 millió forint közötti, eddig ismeretlen károsultak által befizetett pénz érkezett. Ezt is az említett magyar nőnek kellett átadnia.

A rendőröknek a széleskörű nyomozás során sikerült a magyar nő és az afrikai férfi személy- azonosságát megállapítani. Kiderült, hogy egy házaspárról van szó, akiknek már korábban is voltak hasonló ügyeik. A budapesti lakásukon megtartott kutatás során mobiltelefonokat, tableteket, laptopot, készpénzt és más bizonyítékokat foglaltak le.

A 40 éves magyar nőt és a 35 éves nigériai állampolgárságú férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki csalás vétség és pénzmosás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Előbbi tagadta a bűncselekmények elkövetését, társa pedig nem tett vallomást.

A férfit ezt követően őrizetbe vették és az ügyészségen előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A bíróság a 35 éves gyanúsítottat a napokban letartóztatta.

Az ügyben a Szekszárdi Rendőrkapitányság tovább folytatja a vizsgálatot.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !