Korszerű, strapabíró terepjárók teszik hatékonyabbá a határvédelmet

Az Országos Rendőr-főkapitányság az Európai Unió támogatásával a Belügyi Alapok Belső Biztonsági Alap társfinanszírozásából valósította meg 66 darab Toyota Land Cruiser típusú nehézterepjáró beszerzését - közölte az ORFK Kommunikációs Szolgálata.

Korábban 52 ilyen terepjárót már használatba vettek a határrendészek. A projekt keretében ezúttal újabb 14 gépjármű áll szolgálatba.

A 2022. augusztus 25-én a Rendőrségi Igazgatási Központ előtt tartott rendezvényen Tóth Judit, a Belügyminisztérium európai uniós fejlesztések koordinációjáért felelős helyettes államtitkára elmondta, hogy a Belügyminisztérium és a rendőrség hosszú ideje együttműködik azért, hogy a rendőrség szakmai igényeihez mérten, a mindenkori határőrizeti feladatokat segítő eszközök és gépjárműpark beszerzése megvalósuljon. A ma átadott autók is ezt a célt szolgálják és a járműpark további fejlesztése közös cél lesz a jövőben is.

László Richárd, a Toyota Central Europe országigazgatója beszédében hangsúlyozta, hogy a Toyota Landcrusier a világ egyik legjobban elismert nehézterepjáró gépkocsija, ezért különösen fontos és megtisztelő volt számukra, hogy a magyar rendőrség határőrizeti munkáját a speciális igényekhez igazított gépjárművekkel támogathatják.

Dr. Kuczik János Zoltán rendőr vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes arról beszélt, hogy a schengeni övezet és az Európai Unió külső határainak hatékony és folyamatos védelme Magyarország elsődleges feladatai közé tartozik. Az illegális migránsok felderítésében és elfogásában elengedhetetlen a nehezebb domborzati viszonyokra alkalmas gépjárművek használata, amelyek hozzásegítik a határon szolgálatot ellátó rendőröket ahhoz, hogy a lehető legrövidebb időn belül megakadályozhassák a határsértőket abban, hogy Magyarország területére bejussanak.

Beszédét követően a vezérőrnagy átadta a gépjárművek kulcsait a Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőr-főkapitányságok képviselőinek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !