Kiskorú gyermekei jelenlétében megrúgta és ököllel ütötte élettársát

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki kiskorú gyermekei jelenlétében megrúgta és ököllel ütötte élettársát.

A vádlott és a sértett hosszú ideje éltek élettársi kapcsolatban egy debreceni ingatlanban öt kiskorú gyermekükkel. A kapcsolatuk 2021 márciusától kezdődően megromlott a férfi féltékeny viselkedése miatt és rendszeresen veszekedtek.

A férfi anyagilag rendszeresen kihasználta az asszonyt, így vásároltatott magának a mobiltelefonjába SIM kártyát, majd azt kérte a nőtől, hogy ő aktiválja a kártyát a saját nevére. A sértett ezt megtagadta, emiatt ismételten veszekedtek, amely eldurvult. Az asszony megelégelte a vádlott viselkedését, ezért elhatározta, hogy a gyermekeivel együtt elköltözik az édesanyjához. Ennek érdekében bement az egyik hálószobába azért, hogy a szükséges ruhaneműket összeszedje. Ezt látva a vádlott utánament és a neki háttal, guggoló testhelyzetben lévő sértettet jobb lábbal, nagy erővel megrúgta a combján, ezért az asszony nekiesett a közelben lévő fürdőszoba ajtajának. A férfi egyre indulatosabb lett és többször belerúgott a félig fekvő helyzetben lévő sértettbe, majd megragadta a haját és felhúzta a földről. Ezután ököllel többször megütötte a tarkóját.

A vádlott bántalmazása következtében a sértett lépszakadást szenvedett, mely életveszélyes volt, és fennállt a reális esélye annak, hogy meghalhat.

A férfi élettársát két kiskorú gyermekének jelenlétében bántalmazta, ezáltal veszélyeztette az egészséges és harmonikus érzelmi fejlődésüket.

Az ügyben a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozott.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a letartóztatásban lévő férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken.

A vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására tett indítványt, továbbá indítványozta, hogy a törvényszék határozott időre tiltsa el a vádlottat minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzik, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !