Két és fél évre elegendő illegális potencianövelőt foglaltak le egy 62 éves férfitól a csepeli rendőrök

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. Kerületi Rendőrkapitánysága egészségügyi termék hamisítása bűntett gyanúja miatt folytatott eljárást egy budapesti férfival szemben, aki nagy mennyiséget szerzett meg olyan potencianövelő szerekből, amelyek Magyarországon és az Európai Unióban nem rendelkeznek forgalomba hozatali engedéllyel.

A nyomozás adatai szerint Sz. László körülbelül 20-25 doboz potencianövelő szert vett át egy ismerősétől, akinek ezért 1650 eurót adott, majd egy másik személytől egy zacskó újabb adag illegális gyógyszert szerzett meg 2750 euróért. A történteket a férfi hozta a nyomozók tudomására, mivel elmondása szerint a termékekkel kapcsolatban átverték és közel másfél millió forintos kára keletkezett.

A rendőrök a készítményeket lefoglalták, majd azokat szakértői vizsgálatra átadták. Az igazságügyi szakértői vélemény szerint a lefoglalt anyagok két és fél évre elegendő mennyiségnek minősülnek.

A 62 éves férfit a XXI. kerületi nyomozók egészségügyi termék hamisítása bűntett gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök a szükséges nyomozati cselekményeket elvégezték, a keletkezett iratokat pedig az illetékes ügyészség részére adták át.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !