Két bőröndben találták meg a gyerekek holttesteit

A rendőrség szerint Ázsiában és Új-Zélandon is élnek rokonaik azoknak a gyerekeknek, akiknek a holttestét két bőröndben találták meg egy aukción vásárolt raktárban Új-Zélandon. Az áldozatok azonosítása még folyamatban van, a rendőrség és az Interpol közös erővel dolgoznak az ügy felderítésén.

A két raktárárverésen vásárolt bőröndben holtan talált gyerekek hozzátartozói Ázsiában élnek, de Új-Zélandon is vannak rokonaik – tájékoztat a Daily Mail a rendőrség közleményére hivatkozva a Híradó szerint.

A nyomozók kiderítették, hogy az 5 és 10 éves kor közötti áldozatok 3-4 évig lehettek a bőröndbe rejtve.

A raktárt egy család vásárolta meg egy aukción augusztus 11-én Új-Zélandon. A raktár babakocsikat, játékokat, egy járókeretet és a két azonos méretű bőröndöt tartalmazott.

Tofilau Faamanuia Vaaelua nyomozó elmondta, hogy a két áldozatnak Új-Zélandon is van családja, az azonosításuk folyamatban van.

„A nyomozócsoport nagyon keményen dolgozik azon, hogy felelősségre vonja azt a személyt vagy személyeket, akik felelősek a gyerekek haláláért” – közölte csütörtökön a nyomozó. Hozzátette, hogy elemzik a környék térfigyelő kameráit is, de a hatóságoknak nehéz a dolga, tekintettel arra, hogy a holttestek éveken át a bőröndökben voltak.

Vaaeula korábban közölte, hogy a raktárt megvásárló család nem hozható kapcsolatba a bűnténnyel. A nyomozócsoport nagy erőkkel dolgozik, és az Interpolt is bevonta az ügy felderítésébe.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !