Játékpisztollyal raboltak ki gyerekeket a Gellérthegyen

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség vádat emelt három fiatallal szemben, akik egy gellérthegyi játszótéren négy kiskorú fiút támadtak meg azért, hogy az értékeiket megszerezzék tőlük.

A vádirat szerint a vádlottak elhatározták, hogy erőszakos úton szereznek pénzt, melynek érdekében magukhoz vettek egy – valódi fegyvernek látszó – játékpisztolyt. Az esti órákban a XI. kerületbe, egy gellérthegyi játszótérhez mentek, ahol az arcukat maszkokkal, sapkával és napszemüveggel eltakarva, megszólítottak négy kiskorú fiút. Először megkérdezték a sértetteket, van-e valami problémájuk, majd azt, hogy van-e cigarettájuk. Miután a sértettek mindkét kérdésre nemmel válaszoltak, a vádlottak körbeállták őket, így a menekülési útjukat elzárták. Ezután a 17 éves vádlott elővette a játékpisztolyt, amelyet jól látható módon csőre húzott, majd felszólította a sértetteket, hogy álljanak sorba és pakolják ki az értékeiket.

A vádlottak fellépése és a valódinak tűnő fegyverrel való fenyegetés a kiskorú sértettekre bénítólag hatott. A négy fiú ennek hatására mobiltelefonokat és fülhallgatókat adott át a támadóknak. A vádlottak csak az egyik sértett mobiltelefonját tartották értékesnek, ezért azt eltették, a többi értéket pedig visszaadták. Ezt követően a 17 éves támadó a telefon kódját követelte, majd a kezében lévő pisztolyt a sértett homlokához tette és megfenyegette őket azzal, hogy ha feljelentést tesznek a rendőrségen, azt nagyon megbánják. A vádlottak ezután elhagyták a helyszínt.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség az elkövetőket 4 rendbeli fegyveresen és csoportosan elkövetett rablás bűntettével vádolja, amely három sértett esetében kísérleti szakban maradt. Az ügyészség az elkövetéskor 18. életévét már betöltött vádlott vonatkozásában fegyházbüntetést, 17 éves - korábban már büntetett - társával szemben pedig fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztést indítványoz. Az elkövetéskor még csak 14 éves társukkal szemben javítóintézeti nevelés kiszabására irányul az ügyészi indítvány.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !