Házában támadt rá és rabolta ki a beteg férfit

A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki egy egyedül élő, beteg férfit a házában az értékei megszerzése érdekében megvert.  

A vádirat szerint egy többszörösen büntetett, munkanélküli, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező elkövető elhatározta, hogy az általa régebb óta személyesen is ismert, egyedül élő, beteg férfi otthonába bemegy, és őt – ha kell erőszakkal – pénz vagy értéktárgyak átadására kényszeríti.

Az elkövető a délutáni órákban a sértett piliscsabai családi házához ment, ahová a sértett beengedte. Ezt követően a sértettet bántalmazta, melynek során többször ököllel megütötte, és miután a földre esett megrugdosta. Ezután a támadó a házban értékek után kutatott, feltörve annak részben lezárt részét is, majd a megvert sértettet magára hagyva a helyszínről ekkor eltávozott.

Másnap korán reggel az elkövető visszatért, miközben a bántalmazása miatt súlyosan sérült sértett továbbra is ellátatlanul feküdt a házban.  A férfi a sértett alig 3000 forintnyi készpénzt tartalmazó pénztárcáját, valamint egy házi készítésű kábeldobra feltekert 4.000 forint értékű hosszabbítót magához vett majd távozott. A házban magára hagyott sértettet röviddel a férfi távozása után a hozzá látogatóba érkező sógornője találta meg, aki értesítette a mentőket és a rendőrséget.

Az elkövető magatartása következtében a sértettnél életveszélyes sérülések kialakulásának reális veszélye fennállt. Annak elmaradása részben csak a szerencsének volt köszönhető. Ugyanakkor a sértett két héttel később az őt ért bántalmazással össze nem függő betegség miatt a kórházban életét vesztette.

Az elkövetőt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a sértett halálát követően rövid idővel azonosította és elfogta.

A Pest Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete, valamint a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál, fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !